Gourmet Bag 2024 proiektuari atxiki da Irungo Bodegon Sotero jatetxea, eta abendua bukaera bitartean ontzi berrerabilgarriak erabiliko ditu bezeroek janari hondarrak eraman ditzaten.
'Merkataritza eta ostalaritzarako udal zerbitzuak 2023' izenburupean, helburua da sektore horiek indartzeko ezagutzak eta tresnak ematea. Horrez gain, udalak 7. bonu kanpaina aurkeztu du, apirilean martxan jarriko dena.
Hiri osoko ostalaritza sustatzeko asmoz, Denok Bat ostalaritza elkarteak jarduerak antolatu ditu urriko azken bi asteburuetarako.
Eskatzaile bakoitzari, gehienez, 7000 euro ematea ezarri du udalak. Irailaren 6 arte eskatu daiteke udalaren orrialdean.
Irun Aurrera planaren baitan abiatutako hirugarren kanpainan ia 17.400 bonu elkartrukatu dituzte irundarrek; guztira, 200.000 euroko aurrekontua bideratu da.
Itxeki Hondarribia planaren baitan onartutako bigarren diru laguntza lerroa da aurkeztutakoa; ezarritako irizpideen arabera, 7.000 euro jasoko dituzte enpresek gehienez.
Behin-behinekoa da erabakia, auziaren muina aztertu artekoa. Irun, Errenteria-Orereta, Pasaia, Lezo eta Oiartzun daude Oarso Bidasoan eremu gorrian.
Elkartean erdiguneko zein auzoetako taberna, jatetxe, kafetegi, hotel eta gaueko aisialdi guneak bildu dituzte, «Iparraldeko bezeroak berreskuratzeko, eta tokiko kontsumoa bultzatzeko» asmoz.
Asteburuan 559ra igo dela pilatutako kutsatze tasa jakinarazi du Osasun Sailak eta beraz, tabernek eta jatetxeek ezingo dute ireki bihartik.
Atzo lehen erabakia adostu zuten ostalarien eta udalaren artean: %95eko hobaria ematea terrazen instalazioari.
Hilaren 25era bitarte egin dezakete eskaera herriko ostalariek. Eskaera orriarekin batera plano bat aurkeztu beharko dute.
Guztira 50 ostalari eta merkatari bertaratu ziren. Bizikidetza eta Segurtasun Itunaren karietara antolatu dute topaketa hau.
Tabernen kanpoaldean barrak ezartzeko asmoa duten ostalariek jada aurkez ditzakete eskaerak, hilaren 22ra arte.
Jaialdi erromatarrak Oiasso Museoa eta Irungo kaleak hartuko ditu hilaren 13tik 16ra, ostegunetik igandera. Berritasunekin egingo da XIII. ekitaldia.
'Jaietan, kontrolatu zure burua!' lelopean, gozamena eta atsedenerako eskubidea bateragarri egitea helburu duen kanpaina sortu dute. Alkoholaren eta beste droga batzuen kontsumoa prebenitzeko hainbat ekintza ere egingo dituzte.
Sukaldaritzako, eta jatetxe eta tabernako oinarrizko eragiketetako profesionaltasun ziurtagiriak jaso dituzte 20 ikaslek.
Eskatzaile bakoitzari, gehienez, 7000 euro ematea ezarri du udalak. Irailaren 6 arte eskatu daiteke udalaren orrialdean.
Irun Aurrera planean iaz onartu zuten murrizketa hau, eta aurten berriz egitea proposatu dute ostalariek udalak sortu zuen elkarrizketa mahaian.
Helburua taberna eta jatetxe horiei ikusgarritasun handiagoa ematea dela adierazi du udalak
Guztira bi ikastaro dira espazio honen erabilpena egingo dutenak. Azaroan eta abenduan hasi ziren formakuntza hauek eskaintzen.