Gourmet Bag 2024 proiektuari atxiki da Irungo Bodegon Sotero jatetxea, eta abendua bukaera bitartean ontzi berrerabilgarriak erabiliko ditu bezeroek janari hondarrak eraman ditzaten.
Tailerretan izena emateko epea zabalik dago, eta berritasunen artean ihes gela digitala dago. Iazko ikasturtean %43,3 hazi zen ikasleen parte hartzea.
Parke naturalean karbono hustubideak sortuko dituzte, eta Gipuzkoako biodibertsitatea indartuko dute. Finantzazioa 14.000 eurokoa izan da.
Abenduaren 6tik 8ra egingo da eta jatorri begetalaren eta animalien esplotaziorik gabeko kontsumoaren topagunea izango da Ficoba. 60 postu eta 40 jarduera baino gehiago programatu dituzte.
Igandean izandako haize bolada handiek ondorioz moztuko dituztela azaldu du udalak. Errepidea itxita dago 15:00ak arte.
Irungo zentroak, Gipuzkoako beste zortzik bezala, birziklatutako materialekin eskultura sortzeagatik saria jaso du.
Kanpainaren barruan tailerra egingo dute hilaren 27an, 18:30ean hasita, udaletxean. Etxean energia neurtzeko maleta jaso dezakete hala nahi dutenek.
Txingudi Ikastolaren inguruko zuhaitzak kimatzeko lanak hasi ditu udalak. Pilatutako adar eta egurrak herritarren eskura jarriko dituzte.
Ingurune gero eta jasangarriagoa egiteko konpromisoak "irmo" jarraitzen duela berretsi du udalak. Ibilgailu jasangarrien ehunekoak ia 10 puntu egin du gora iaztik.
Hondakinen Prebentziorako Europako Astea izango da hilaren 16tik 24ra. Hondakin bilketa eta txoko interaktiboen zirkuitua antolatu dituzte egitarauaren baitan.
Lapurriturri informazio puntuaren ikasturte honetako balantzea egin du udalak. 54 egunez egon da irekita eta 388 informazio eskaera egin dira.
Hilaren 20an Emisio Baxuko Eremuaren diseinua eta hiriaren airearen kalitateari buruzko diagnostikoa aurkeztuko dute tailer batean. Aurretik izena eman behar da bertaratzeko.