Taberna eta jatetxeek hiru aste daramate pertsiana jaitsiarekin. Irekita daudenak, eramateko janaria ematen ari dira bakarrik. Arauak errusiar mendia izan dira ostalarientzat.
Etxera eramateko janaria ari dira prestatzen, ostalariak pairatzen ari diren egoera latzari aurre egiteko. Gizarteak huts egin diela sentitu dute jabeek.
Mahaien, bezeroen eta langileen artean segurtasun distantzia gordetzea ezinbestekoa dela gogorarazi die, baita okupazioa eta higienea errespetatzea ere.
Terrazak %50ean zabaldu ahal izateko inguruak egokitzen ari dira eta beraz, jarduera berreskuratuko duten establezimenduen berri izan nahi dutela adierazi du Gonzalo Carrion zinegotziak.
Tabernen kanpoaldean barrak ezartzeko asmoa duten ostalariek jada aurkez ditzakete eskaerak, hilaren 22ra arte.
Azken itxierak eragindako ondorioei aurre egiten lagundu nahi die udalak. Hilaren 24ra bitarte eska daiteke diru laguntza.