Ipar Euskal Herriko eta Hego Euskal Herriko enpresen artean harremanak sendotzea du helburu proiektuak, mugak sortzen dituen traba administratiboak ekiditen lagunduz.
‘Kostaldeko euskal sukaldaritza’ erakusketak bidaia ezberdin bat eskaintzen dio bisitariari, alegia, bertako sukaldaritzak jasandako eraginen gaineko, eta ezustekoz betetako bidaia historikoa.
Erromatarren gastronomia nolakoa zen irudikatu dute erakusketa batean, eta zer nolako eragina izan zuen Euskal Herriko sukaldaritzan. Proiekturako, Felix Manso, Iñigo Lavado eta Gorka Txapartegi sukaldariak bidelagun izan ditu Oiasso museoak.
Kenyako hamabi emakumeren sukaldaritza ikasketak ordaintzeko Elkarrekin Bai egitasmoa sortu dute. Gipuzkoako 20 sukaldari baino gehiagok hartuko dute parte.
Bi urteko hutsunearen ondoren, Bidasoa Atletiko Taldeak 2022ko denboraldiaren errepaso bat egin eta sariak banatu zituzten.