Espainiako Pintxo Lehiaketan accesit saria jaso du Hondarribiko jatetxeak. 'Tizon' pintxoa saritu diete Alberto Loro, Iñigo Tizon eta Mikel Muñoz sukaldariei.
Hondarribiko zazpi tabernak eta Irungo bederatzik eman dute izena lehiaketarako. Finala Pasai Donibanen izango da, urriaren 10ean.
Taberna eta jatetxeek hiru aste daramate pertsiana jaitsiarekin. Irekita daudenak, eramateko janaria ematen ari dira bakarrik. Arauak errusiar mendia izan dira ostalarientzat.
Txinzer-ek jakinarazi duenez, urriko, azaroko eta abenduko ura eta hondakinen fakturen %100a ordaintzetik salbuetsiko dira taberna eta jatetxeak.
Tokiotarrek pintxoak atsegin dituzte. Hondarribiko Gran Sol tabernak establezimendu bat ireki du Japoniako hiriburuan, eta «euskal esperientziak» bertakoak liluratu ditu. Hango sukaldariak hemen izan dira, ikasten.
Txapartegitarren jatetxeak Michelin izarra mantendu du hemeretzigarren urtez jarraian.
Hilaren 8an emango diote hasiera XXI. Uztarketa eta Dastaketa jardunaldiei. Lehen hitzordua Abarka Jatetxean izango da.