Hondarribiko Pil-pil Bakailu Txapelketaren hamabosgarren edizioa jokatuko dute ostegunean, Zumardikoak elkarteak antolatuta.
Elkarte gastronomikoetan bakailaoaren erabilera sustatze aldera, arrain horren inguruko dohaineko jardunaldiak antolatu ditu Bakailaoa Dastatu elkarteak.
Hondarribiko Kai Zaharra jatetxeko Josu Carrion sukaldariak Gipuzkoako Bakailao Pintxoen I. Txapelketa irabazi du eta Gran Sol hirugarren geratu da. Euskaraz ez du lekurik eduki erakunde publikoek lagundu duten txapelketan.
Zumardikoaken antolatzen du eta Gernikako Arbolan egingo dute. Izena eman nahi duenak 663 03 17 87 telefono zenbakira deitu behar du.
Sardara jatetxeko Martin Merinok egindako pintxoak jaso du sari nagusia. Errenteria-Oreretako Xera hirugarrena izan da.