Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Ingurumena

Elikadura jasangarria pantailetan, ikasleen eskutik

'Gazteak On: Elikadura Erronka' lehiaketaren bigarren edizioa egingo dute aurten. Bidasoko ikasleek elikadura jasangarria oinarri duen ikus entzunezko bat egin beharko dute.

Urko Iridoy Alzelai
Hondarribia,Irun
2025/12/01

Bigarren aldiz egingo dute Gazteak On: Elikadura erronka lehiaketa. Maia Permaculture eta Bidasoa Txingudi eskualdeko elikadura kontsumo taldeek (Labore Txingudi eta Hendaiakoop) bultzatuta garatuko da egitasmoa. Ikus entzunezko lanen lehiaketa bat da Gazteak On, eta helburua gazteek elikadura jasangarriaren inguruan hausnartzea da.

Bidasoa eskualdeko ikastetxeei zabaldu diete parte hartzeko deialdia. Iazko parte hartzea handitzea dute helburu. Horregatik Irungo, Hondarribiko, Hendaiako, Urruñako, Biriatuko, Ziburuko eta Donibane Lohizuneko ikastetxeek izango dute parte hartzeko aukera. Ikasleek bideo bat egin beharko dute, elikadura jasangarria oinarri hartuz. Haiek zuzendu eta editatu egin beharko dute.

Bideoen bidez elikadura jasangarriaren eta tokikoaren garrantzia nabarmendu nahi du egitasmoak, eta baita ere eskola komunitatean garatu nahi dituzten proiektu eraldatzaileak sustatzea. Iazko bideoetan hainbat proiektu sortu ziren, aurten egi bilakatu direnak. Elaia Arbelaizek iazko sari nagusia jaso zuen, eta aurten bere lan taldeak sortutako Fruta Eguna egin dute eskolan. “Ilusio asko egin digu gure proiektua ikusteak. Ez genuen irabaztea espero, gure helburua hausnarketa zabaltzea zen, baina irabazteak beti ematen du poza”.

Sari ekonomikoa

Lehenengo saria, epaimahaiarena, 600 eurokoa izango da, eta bigarrena, herritarrena, 400ekoa. “Iazko sariarekin jasotako dirua aurten izango dugu erabiltzeko. Baratzarekin loturiko ideietan pentsatu dugu; gure ikastetxean horrek du elikadurarekin lotura handiena. Azkenean erabaki dugu diru gehiena negutegian inbertitzea, eta beste zati bat hazi eta ongarrien erosketa indartzera bideratzea”, adierazi du Osertz Ubegun ikasleak. Sari ekonomikoak elikadura burujabetza hobetzeko ekintza zehatzak finantzatzeko bideratuko dira.

Bost fase izango ditu lehiaketak. Lehena, izen ematea izango da, eta, azkena, sari banaketa. Herritarren bozka irekia maiatzean egingo da, herritarren saria erabakitzeko. 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).



Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.