Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Iñigo Lavadok bere lehenengo Michelin Izarra jaso du

Sukaldari irundarrak maiatzean ireki zuen Itzuli jatetxea, Igeldon, hogei urtez Ficoban aritu ondoren. Jatetxeko lan talde osoaren lanaren ondorio da garaipena.

Urko Iridoy Alzelai
Irun
2025/11/26

Atzo egin zen Michelin Izarren gala, Malagan (Espainia). Hartan, izar berriak banatu ziren. Badira hiru dituztenak, badira bi dituztenak eta badira bat daukatenak. Iñigo Lavado sukaldari irundarrak bere lehenengo Michelin Izarra jaso zuen atzo, Itzuli jatetxean egindako lanagatik. Maiatzean ireki zuen jatetxea, Igeldon, eta badirudi proiektuak fruituak eman dituela.

Txikitatik izan du gustuko sukaldaritza, eta gaztetan, lehen sukaldaritza ikasketak Luis Irizarren eskolan egin zituen. Hortik aurrera, munduko sukaldari onenen sukaldeetan aritu zen, hala nola Pedro Subijanarekin, Alain Ducassekin, Ferran Adriarekin edo Martín Berasategirekin. Donostian izan zuen bere lehen bizipena sukaldeko nagusi moduan, NH Aranzazu hoteleko Kukuarri jatetxean.

2005. urtean, Ficobako jatetxeko ardura hartu zuen, 20 urteko kontratuarekin. Urte askoz, maila altueneko sukaldaritzako Irungo erakusleiho handienetako bat izan zen, eta aurten, kontratua amaitzerakoan, Donostiara itzuli da Lavado. 

Familia proiektua

Oso pozik agertu da sukaldaria sare sozialetan, bere lan talde guztiari eskerrak emanez. Lan talde barnean bere emaztea eta seme alabak daude, badirudi eta bere aitaren bidea jarraitu nahi dutela, ostalaritzari lotuta.

Michelin Izarra jaso duen Bidasoko bigarren sukaldaria da Lavado. Lehenengoa Gorka Txapartegi izan zen, 1997an, Alameda jatetxean egindako lanagatik. Oraindik, izarra mantentzen du hondarribiarrak.

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).



Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.