Danako jatetxeak San Sebastian Gastronomikaren barruan egin zen iberikoen pintxo txapelketan bi sari lortu ditu. David Rodriguezek egin du pintxoa.

David Rodriguez Danakoko sukaldaria, sariak jaso ondoren.
San Sebastian Gastronomika nazioarteko kongresuaren barruan, iberikoen pintxo txapelketa egin zuten. Hilaren 7tik 10era egin zuten kongresua, Kursaalen. Bertan
Irungo Danako jatetxeak bi sari lortu zituen, iberikoen pintxoen atalean, David Rodriguez sukaldariak egindako
Secreto al cuadrado sorkuntzarekin: Publikoaren Saria, eta bigarren saria Espainiako Pintxo Iberikoen Txapelketan; atal horretan lehena Malagara (Andaluzia, Espainia) joan zen.
Pintxoa iberiko kurruskariz osatua dago, pikillo piperren marmelada ukituarekin, sagar berdearekin, xirmendu olio ehundurarekin, eta eskabetxe mahonesarekin. “Poza da gisa honetako sariak jasotzea, are gehiago San Sebastian Gastronomiko bezalako kongresu batean. Pintxoa oso ondo landu dugu, eta lortutako sariez gain, gure jatetxean harrera oso ona izan du”, adierazi du Danakoko David Rodriguezek.
Rodriguezek aipatu duenez, Irungo sukaldaritza garrantzi handiko gastronomia lehiaketen buruan jartzea harro egoteko modukoa da, “eta hori sariekin lortzen badugu, hobe”.