Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Kultura

Najat Kaanache Euskal Herriko XX. Pintxo txapelketako epaimahaikide izango da

Maila handiko epaimahaia izango da aurtengoa. Bizkaiako, gipuzkoako, arabako eta nafarroako 25 sukaldarik osatuko dute.

Ane Mendizabal Sarriegi
Hondarribia
2025/10/07

Fez-en (Marokoko) dagoen Nur jatetxeko jabea da Orion jaiotako Najat Kaanache sukaldaria. Munduko jatetxerik onenen artean nabarmendu eta nazioarteko aintzatespena jaso du jatetxeak. 

Mundu osoan lan egin izanagatik “sukaldari ibiltaria” ezizenez ezaguna da Najat Kaanache, eta izen horri fidel izanez, datorren astean Euskal Herrian izango da berriz, hilaren 13tik 15era Hondarribian egingo den Euskal Herriko XX. Pintxo txapelketako epaimahaikide izango baita.

Kaanacheren sukaldaritza “sinplea” eta “sakontasun handikoa” dela azaldu dute antolatzaileek. Izan ere, Kaanachen esanetan, sukaldaritza klasista egitea ez da “inolaz ere onargarria”. Amaren eta amonaren eskutik ikasi eta barneratu zuen sukaldaritza, eta haiei esker sukaldaritza emakumeek gastronomian duten paperari balioa emateko modua ere badela ikasi zuen oriotarrak.

Maila handiko epaimahaia izango da aurtengoa. Bizkaiako, gipuzkoako, arabako eta nafarroako 25 sukaldarik osatuko dute. Sailkapen fasean serie bakoitzeko bost kide arituko dira, eta finalerdi zein finalean ere bost epaimahaikidek izango dute azken hitza.

Najat Kaanacheri hurrengo epaimahaikideak gehituko zaizkio: Julen Perez (Ermuako Kiska jatetxekoa), Gabriel Huaman (Bilboko Waman jatetxekoa), Obrayan Garcia eta Ana Lore Lasa (Donostiako Erre jatetxekoak), Pablo Miranda (Oiartzungo Biok jatetxekoa), Andoni Arranz (Astigarragako Mendizabal jatetxekoa), Diego Sorrarain (Baliarraingo Zartagi jatetxekoa), Gorka Cepeda (Oiartzungo Usategieta jatetxekoa), Mika Pop (Hondarribiko Mika jatetxekoa), Ixak Salaberria (Hernaniko Fagollaga jatetxekoa), Laura Maestre (Cebanc eskolako irakaslea), Bruno Coelho (Samaniego gazteluko sukaldaria), Belen Sandrin eta Jokin Loma (Añanako gazteluko sukaldariak), Mikel Odriozola (Ultzamako Orgi jatetxekoa), Andoitz Delgado (Oliteko Erri Berri jatetxekoa), Govinda Perez (Villamayor de Monjardíneko Deyo begiralekuko sukaldaria), Aaron Ortiz (Pamplonako Kabo jatetxekoa), Airor Esnal eta Juan Carlos Ferrando (Logroñoko Vendran jatetxekoa), Rafa Bautista (Barbastroko La Oveja Negra jatetxekoa), Juan Jose Carmona (Benalmadenako Aviva jatetxekoa), Sara Peral (Madrilgo Osa jatetxekoa eta Xabi Ibarbure (Bidarteko Les Frères Ibarbure jatetxekoa).

Txapelketa Itsas Etxean egingo da eta zuzenean jarraitzeko aukera eskainiko dute campeonatodepintxos.com webgunean. Programa honakoa da:

Astelehena 13

  • 10:00etatik 13:00etara lehen sailkapen fasea.
  • 16:00etatik 19:00etara bigarren salkapen fasea.

Asteartea 14 

  • 10:00etik 13:00etara hirugarren sailkapen fasea.
  • 16:00etatik 19:00etara finalerdiak.

Asteazkena 15

  • 09:30etatik 12:00etara finalak.
  • 12:00etan sari banaketa.

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).



Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.