Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Kultura

Danontzat Gastrotekak irabazi du Erdi Aroko Pintxo onenaren saria

Itsaso, baso eta mendi kutsua izan dute lehiaketara aurkeztutako pintxoek. Aurtengo maila "oso altua" izan dela nabarmendu du epaimahaiak.

Gorka Irrisarri Erdi Aroko pintxo onenaren sariarekin epainahaikideez inguratuta.
Ane Mendizabal Sarriegi
Hondarribia
2023/06/13

Joan den astean izan zen XIV. Erdi Aroko Pintxoaren astea. Tarte horretan, hondarribiarrek bertako 12 jatetxe eta tabernetako pintxoak dastatu ahal izan dituzte. Gaur goizean pintxo lehiaketaren sari banaketa egin dute. Erdi Aroko pintxo onena eta herritarren saria banatzeaz gain, Laguardian (Araba) asteburua pasatzeko aukera zozketatu dute ere.

Sari banaketari hasiera emateko parte hartzeaz aritu da Maria Serrano. Zozketan 900 pertsonek parte hartu dute, %60a, gainera, hondarribiarrak izan dira. Pozarren agertu dira antolatzaileak aurtengo edizioarekin, eta, azken urteetan, “arrakastarako formularekin” eman dutela esan du.

Ondoren, lehiaketaren nondik norakoen xehetasunak eman ditu. Lehia oso estua izan dela nabarmendu du, pintxo guztiek gustukoenaren bozkaren bat jaso dutelarik. Bozketa popularraren irabazlea, baina, Mika Jatetxearen Del bosque a la cala pintxoa izan da. 

Mika Pop Herritarren Sariarekin.

Jarraian, Laguardian gaua pasatzeko zozketa egin dute. Zorteduna Alois Criete izan da eta datozen egunetan ipiniko dira harekin kontaktuan.

Azkenik, epaimahaikideek hartu dute hitza. Arantza Ayala (Laia Erretegia) izan da Erdi Aroko pintxo lehiaketara aurkeztutako pintxoen balorazioa egiten lehena. Hasteko, zorionak eman dizkie parte hartzaile guztiei. Izan ere, pintxo bakoitzaren atzean zegoen “gogoa eta ilusioa” nabarmena izan dela azaldu du.

Bestalde, pintxo gehienek itsasoaren, basoaren edo mendiaren inguruan hitz egiten zutela nabarmendu du. Iñaki Gezala Batzoki Jatetxeko epaimahaikideak eman ditu xehetasunak: “kontaktu hori nabaritu dugu bai itsasoa, bai lurra… Baina batez ere ikusi duguna izan da historia asko pitxo guztietan. Beti ere bertako produktuak errespetatuz, baita lurreko produktuak ere”.

Garailearen aukeraketa oso zaila izan dela onartu dute hirurek,  aurkeztutako pintxo guztiek “maila altua” izan dutelako. Gezala: “Pintxo lehiaketetan egon izan naiz eta Euskadiko Pintxo Txapelketako final baten nibelaren aurrean izan gara”.

Jon Marie Graok (Real Cub de Golf de San Sebastian) amaitzeko, lan guztiak mimoz sortuak izan direla adierazi du: “Produktua, platera, formatua, zergatia… asko inplikatu dira”.

Hortaz, hausnarketa luze eta sakon baten ondoren, Erdi Aroko pintxo onenaren sari nagusia Danontzat Gastrotekari ematea adostu zuten, ‘Erromesa’ pintxoari. Gorka Irrisarrik jaso du saria.

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).



Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.