• Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Hondarribia
  • Irun
  • Albistea
  • Editoriala
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainhoa Mariezkurrena Etxabe
  • Aitor Odriozola Zubillaga
  • Aitziber Zapirain
  • Aizpea Amas
  • Aizpea Amas Agirre
  • Alaine Aranburu Etxegoien
  • Ane Mendizabal Sarriegi
  • Asier Perez-Karkamo
  • Beñat Agirresarobe
  • Beñat Trigo
  • Ekaitz Zabalza
  • Erik Gartzia
  • Erik Salazar
  • Ikerne Zarate
  • Imanol Saiz
  • Joseba Arratibel Ladron
  • Judas Arrieta
  • June Romatet Ibarguren
  • Leire Perlines
  • Maddi Goikoetxea Juanena
  • Mikel Del Val
  • Mikel Martinez
  • Oarso Bidasoko Hitza
  • Oier Iriarte Arrondo
  • Olaia Gerendiain
  • Rebeka Ruiz
  • Urko Etxebeste
  • Urko Iridoy Alzelai
Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
  • Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Hondarribia
  • Irun
  • Albistea
  • Editoriala
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainhoa Mariezkurrena Etxabe
  • Aitor Odriozola Zubillaga
  • Aitziber Zapirain
  • Aizpea Amas
  • Aizpea Amas Agirre
  • Alaine Aranburu Etxegoien
  • Ane Mendizabal Sarriegi
  • Asier Perez-Karkamo
  • Beñat Agirresarobe
  • Beñat Trigo
  • Ekaitz Zabalza
  • Erik Gartzia
  • Erik Salazar
  • Ikerne Zarate
  • Imanol Saiz
  • Joseba Arratibel Ladron
  • Judas Arrieta
  • June Romatet Ibarguren
  • Leire Perlines
  • Maddi Goikoetxea Juanena
  • Mikel Del Val
  • Mikel Martinez
  • Oarso Bidasoko Hitza
  • Oier Iriarte Arrondo
  • Olaia Gerendiain
  • Rebeka Ruiz
  • Urko Etxebeste
  • Urko Iridoy Alzelai
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Bakailaoa sustatzeko jardunaldiak antolatu dituzte Bidasoan

Elkarte gastronomikoetan bakailaoaren erabilera sustatze aldera, arrain horren inguruko dohaineko jardunaldiak antolatu ditu Bakailaoa Dastatu elkarteak.

Asier Perez-Karkamo
Hondarribia,Irun
2015/10/23
Bakailaoa dastatu jardunaldiak Klink

Hondarribiko Klink elkarte gastronomikoan egin dute aurkezpena

Elkarte gastronomikoetan bakailaoaren erabilera sustatze aldera, arrain horren inguruko dohaineko jardunaldiak antolatu dituzte Irunen eta Hondarribian. Bidasoko bakailao enpresen Bakailaoa Dastatu elkartea dago egitasmoaren atzean, eta hainbat elkarte gastronomiko eta sukaldariren laguntza izango du. Elkarte horietako bat da Hondarribiko Klink, eta bertan egin da aurkezpena gaur goizean. Sonia Garcia Olazabak egitasmoaren koordinatzailea, Luis Angel Tojal Bakailaoa Dastatu elkarteko kidea, Gorka Irisarri danontzat Gastrotekako sukaldaria eta Inaxio Nogueras Klinkeko presidentea izan dira agerraldian. Hiru tailer egingo dituzte, beste hainbeste elkarteetan, eta nahi duenak izena eman dezake. Jardunaldiekin, “bakailaoaren kontsumoa indartu nahi dugu eta sukaldaritzako ardura duten pertsona guztiei zuzenduta daude”, azaldu du Garcia Olazabalek. Hala, izena ematen dutenek, sukaldari profesionalen ondoan lan egiteko aukera izango dute, galderak egin, trukuak ezagutu, eta abar. “Oso didaktikoak izango dira, parte hartzaileak sukaldean egongo direlako uneoro, sukaldariaren lana ikusiaz”, erantsi du tailerren koordinatzaileak. Tailer bakoitzaren bukaeran, prestatutakoa dastatuko dute, jardunaldien babesle den Rueda Jatorrizko Izendapeneko ardo zuriekin bustita. Klinken, sukaldaritza kreatiboa Lehen jardunaldia Klink elkartean bertan egingo dute. Elkarteko presidentearen hitzetan, “ezagunak egin gara azken urteetan alderdi solidarioa landu dugulako, baina ez dugu ahaztu behar alderdi gastronomikoa, Klink elkarte gastronomiko bat delako. Kasu honetan, alderdi gastronomikoa elkartzen dugu profesionalek erakutsiko diguten jardunaldi dinamiko batekin”. Gorka Irisarrik eskainiko du Klinkeko tailerra, astelehen arratsaldean (hilak 26). Tailerretan bakailaoa prestatzeko bi modu landuko dira, betiko sukaldaritzaren nahiz garaikide edo kreatiboaren ikuspegitik. Irisarriren ustez, bakailaoak aukera handiak ematen ditu: “Asko jokatu daiteke produktu honekin, euskal sukaldaritzan oso barneratuta dagoen osagarria da, bikaina, eta formatu desberdinekin jokatzeko aukera ematen duena”. Sukaldaritza kreatiboa jorratuko du Irisarrik astelehenean, eta platerak nahiz pintxoak prestatuko ditu, bost plater, “tradizionalak baina sorkuntza ukitu batekin”, eta hamar pintxo desberdin. “Horrekin zera erakutsi nahi dugu, lehen mailako produktu bat erabiliz, aukera ugari eskaini dakiekeela mahaikideei”, adierazi du Irisarrik.

Bakailaoari buruzko jardunaldiak

Hilak 26, Klink elkartean (Hondarribia)
  • Sukaldaritza kreatiboa, Gorka Irisarri sukaldariarekin (Danontzat gastroteka).
Azaroak 4, Irungo Atsegiña elkartean (Irun)
  • Oinarrizko sukaldaritza, Txemi Artola sukaldariarekin (Amona Kattalin Txoko).
Azaroak 18, La Salleko ikasle ohien elkartean (Irun)
  • Sukaldaritza tradizionala, Alberto Liebana sukaldariarekin (Zura).
Hirurak ordutegi bera izango dute, 18:00etatik 19:30era.
Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

ekaina 2025

al.ar.az.og.ol.lr.ig.
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6

Eguraldia

Iturria:tiempo.com
  • Hondarribia
  • Irun

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.