Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Orokorra

Hondarribiko txakolin ekoizpena 65.000 litrokoa da aurten

Hondarribiko Hiruzta txakolin upategiak jakitera eman duenez, 65.000 bat litro ekoiztu dituzte aurten. Mahats-bilketa bukatutzat eman dute dagoeneko eta jasotako kopuruari esker 85.000 botil bilduko dituzte 2012ko uztarekin. Ana Martin upeltegiko enologoak gainera, “kalitate ezinhobeko” txakolina dela adierazi du. Mahats-bilketaren ondotik txakolinaren ekoizpen prozesuari ekingo diote orain Hiruztakoek. Hala, aurtengo klima “ohikotik” atera dela adierazi du enologoak. Izan ere, udaberria eta uda “oso lehorrak eta tenperatura altukoak” izan diren arren, mahastiaren garapena egokia izan da “aurreko neguko ur erreserbei esker”. “Udaberriko mahats-mordoek uzta ona izango zela adierazten zuten”. Ondorengo lehorteak medio, mahatsaren heltzea eta horren bilketa zertxobait atzeratu ziren, baina uda bukaerako klima aldaketak hezetasuna eta euri pixka bat ekarri zituen eta beraz, “mahatsaren garapen ezinhobea ekarri du”. Horiek horrela, aurtengo uztak “mahats kopuru handia sortu du, azukre aberastasun orekatuarekin, garraztasun baxuarekin eta heltze aromatiko bikainarekin”. Guzti horren emaitza izango da, “txakolin uzta ezinhobea”.  

admin
Bidasoa
2012/11/03

Hondarribiko Hiruzta txakolin upategiak jakitera eman duenez, 65.000 bat litro ekoiztu dituzte aurten. Mahats-bilketa bukatutzat eman dute dagoeneko eta jasotako kopuruari esker 85.000 botil bilduko dituzte 2012ko uztarekin. Ana Martin upeltegiko enologoak gainera, “kalitate ezinhobeko” txakolina dela adierazi du. Mahats-bilketaren ondotik txakolinaren ekoizpen prozesuari ekingo diote orain Hiruztakoek.

Hala, aurtengo klima “ohikotik” atera dela adierazi du enologoak. Izan ere, udaberria eta uda “oso lehorrak eta tenperatura altukoak” izan diren arren, mahastiaren garapena egokia izan da “aurreko neguko ur erreserbei esker”. “Udaberriko mahats-mordoek uzta ona izango zela adierazten zuten”. Ondorengo lehorteak medio, mahatsaren heltzea eta horren bilketa zertxobait atzeratu ziren, baina uda bukaerako klima aldaketak hezetasuna eta euri pixka bat ekarri zituen eta beraz, “mahatsaren garapen ezinhobea ekarri du”.

Horiek horrela, aurtengo uztak “mahats kopuru handia sortu du, azukre aberastasun orekatuarekin, garraztasun baxuarekin eta heltze aromatiko bikainarekin”. Guzti horren emaitza izango da, “txakolin uzta ezinhobea”.

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.