Hondarribiko txakolin ekoizpena 65.000 litrokoa da aurten
Hondarribiko Hiruzta txakolin upategiak jakitera eman duenez, 65.000 bat litro ekoiztu dituzte aurten. Mahats-bilketa bukatutzat eman dute dagoeneko eta jasotako kopuruari esker 85.000 botil bilduko dituzte 2012ko uztarekin. Ana Martin upeltegiko enologoak gainera, “kalitate ezinhobeko” txakolina dela adierazi du. Mahats-bilketaren ondotik txakolinaren ekoizpen prozesuari ekingo diote orain Hiruztakoek. Hala, aurtengo klima “ohikotik” atera dela adierazi du enologoak. Izan ere, udaberria eta uda “oso lehorrak eta tenperatura altukoak” izan diren arren, mahastiaren garapena egokia izan da “aurreko neguko ur erreserbei esker”. “Udaberriko mahats-mordoek uzta ona izango zela adierazten zuten”. Ondorengo lehorteak medio, mahatsaren heltzea eta horren bilketa zertxobait atzeratu ziren, baina uda bukaerako klima aldaketak hezetasuna eta euri pixka bat ekarri zituen eta beraz, “mahatsaren garapen ezinhobea ekarri du”. Horiek horrela, aurtengo uztak “mahats kopuru handia sortu du, azukre aberastasun orekatuarekin, garraztasun baxuarekin eta heltze aromatiko bikainarekin”. Guzti horren emaitza izango da, “txakolin uzta ezinhobea”.
Hondarribiko Hiruzta txakolin upategiak jakitera eman duenez, 65.000 bat litro ekoiztu dituzte aurten. Mahats-bilketa bukatutzat eman dute dagoeneko eta jasotako kopuruari esker 85.000 botil bilduko dituzte 2012ko uztarekin. Ana Martin upeltegiko enologoak gainera, “kalitate ezinhobeko” txakolina dela adierazi du. Mahats-bilketaren ondotik txakolinaren ekoizpen prozesuari ekingo diote orain Hiruztakoek.
Hala, aurtengo klima “ohikotik” atera dela adierazi du enologoak. Izan ere, udaberria eta uda “oso lehorrak eta tenperatura altukoak” izan diren arren, mahastiaren garapena egokia izan da “aurreko neguko ur erreserbei esker”. “Udaberriko mahats-mordoek uzta ona izango zela adierazten zuten”. Ondorengo lehorteak medio, mahatsaren heltzea eta horren bilketa zertxobait atzeratu ziren, baina uda bukaerako klima aldaketak hezetasuna eta euri pixka bat ekarri zituen eta beraz, “mahatsaren garapen ezinhobea ekarri du”.
Horiek horrela, aurtengo uztak “mahats kopuru handia sortu du, azukre aberastasun orekatuarekin, garraztasun baxuarekin eta heltze aromatiko bikainarekin”. Guzti horren emaitza izango da, “txakolin uzta ezinhobea”.

