Buelta eta buelta baino askoz gehiago
Parrilla erabiltzea erraza dirudi. Sua ondo-ondo piztu, berotzen utzi, eta bertara jakia bota, egin dadin. Gatza bota, buelta eta buelta. Samurra dirudi, baina edozeinek ezin du edozein erara haragi on bat edo arrain on bat parrillan egin. Hortaz, sukaldaritza mota horretan onena nor den jakiteko Euskal Herriko Parrilla Txapelketa egingo dute Donostian, gaur hasi eta igandera arte. Bertan parte hartuko du Hondarribiko Kaialde erretegiko sukaldari Oscar Gonzalezek. Ja(ki)tea elkarteak antolatu du lehia, eta Trinitate plazan izango dira saioak, 20:00etatik aurrera. Gonzalezek badaki lan zaila izango duela, beste hogei sukaldarirekin lehiatuko delako, eta horrez gain, Euskal Herrian parrillaren tradizioa handia delako: «Oso zorrotz jokatu beharko dugu. Lan zaila dugu aurrean. Arraina eta haragia sukaldatu behar ditugu, legatza eta arkumea hurrenez hurren, hogei pertsonentzat, epaimahaiko kideak barne». Gonzalezek badu eskarmentua, ordea, parrilla lehiaketetan. Ona gainera. Izan ere, iazko Gastronomika kongresuaren barruko parrilla lehian onena izan zen hondarribiarra. Hura esperientzia «ona eta aberasgarria» izan zela jakinarazi du Kaialdeko sukaldariak. Errepikatuko al du?
Parrilla erabiltzea erraza dirudi. Sua ondo-ondo piztu, berotzen utzi, eta bertara jakia bota, egin dadin. Gatza bota, buelta eta buelta. Samurra dirudi, baina edozeinek ezin du edozein erara haragi on bat edo arrain on bat parrillan egin. Hortaz, sukaldaritza mota horretan onena nor den jakiteko Euskal Herriko Parrilla Txapelketa egingo dute Donostian, gaur hasi eta igandera arte. Bertan parte hartuko du Hondarribiko Kaialde erretegiko sukaldari Oscar Gonzalezek. Ja(ki)tea elkarteak antolatu du lehia, eta Trinitate plazan izango dira saioak, 20:00etatik aurrera.
Gonzalezek badaki lan zaila izango duela, beste hogei sukaldarirekin lehiatuko delako, eta horrez gain, Euskal Herrian parrillaren tradizioa handia delako: «Oso zorrotz jokatu beharko dugu. Lan zaila dugu aurrean. Arraina eta haragia sukaldatu behar ditugu, legatza eta arkumea hurrenez hurren, hogei pertsonentzat, epaimahaiko kideak barne».
Gonzalezek badu eskarmentua, ordea, parrilla lehiaketetan. Ona gainera. Izan ere, iazko Gastronomika kongresuaren barruko parrilla lehian onena izan zen hondarribiarra. Hura esperientzia «ona eta aberasgarria» izan zela jakinarazi du Kaialdeko sukaldariak. Errepikatuko al du?