Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Mugaritzek hirugarren tokian jarraitzen du

Munduko sukaldirik onenak Euskal Herrian daudela diote zenbaitek, eta horrenbestez, jatetxe onenak ere gurean daudela uler daiteke. Uste berekoa da Restaurant aldizkaria. Andoni Luis Adurizek zuzentzen duen Errenteria-Oreretako Mugaritz jatetxeak munduko hirugarren onena izaten jarraitzen duela erabaki du. Aldizkari horrek munduko 50 jatetxe onenak izendatzen ditu. Mugaritzen aurretik Danimarkako jatetxe bat eta Kataluniako beste bat geratu dira: Kopenhageko Noma eta Gironako El Celler de Can Roca. Herenegun gauean eman zioten sari hori Adurizi Londresen egindako gala batean. Beste euskal herritar bat ere bazegoen han, Juan Mari Arzak. Berak zuzentzen duen Donostiako jatetxea zortzigarren tokian geratu da zerrenda horretan. El Bulli eta jatetxe onenak Adurizek saria jaso aurretik munduko jatetxe onenak Ferran Adriaren El Bulliren eraginpean daudela adierazi zuen: “El Bullik egin duen ekarpen handiena egungo gastronomiaren pentsamoldea aldatzea izan da”. Gaineratu zuenez, tresna berriak eman dizkie sukaldari garaikideei, “baina garrantzitsuena tresna horiekin zer egin jakitea da”. Hain zuzen, Aduriz bera Adriarekin lan egindakoa da, 1993tik 1994ra Kataluniako jatetxeko lantaldeko kide izan baitzen. Restaurant-en izendapenek sona handia daukate, eta Oscar sariekin alderatu daitezke, baina goi mailako sukaldaritzaren arloan. Mugaritz, hain zuzen, aurretik ere zerrenda horretan agertu izan da, eta iaz lortu zuen lehen aldiz hirugarren tokia. Lehen hamarren artean jartzea, berriz, [...]

admin
Bidasoa
2012/05/02

Munduko sukaldirik onenak Euskal Herrian daudela diote zenbaitek, eta horrenbestez, jatetxe onenak ere gurean daudela uler daiteke. Uste berekoa da Restaurant aldizkaria. Andoni Luis Adurizek zuzentzen duen Errenteria-Oreretako Mugaritz jatetxeak munduko hirugarren onena izaten jarraitzen duela erabaki du. Aldizkari horrek munduko 50 jatetxe onenak izendatzen ditu.

Mugaritzen aurretik Danimarkako jatetxe bat eta Kataluniako beste bat geratu dira: Kopenhageko Noma eta Gironako El Celler de Can Roca.

Herenegun gauean eman zioten sari hori Adurizi Londresen egindako gala batean. Beste euskal herritar bat ere bazegoen han, Juan Mari Arzak. Berak zuzentzen duen Donostiako jatetxea zortzigarren tokian geratu da zerrenda horretan.

El Bulli eta jatetxe onenak
Adurizek saria jaso aurretik munduko jatetxe onenak Ferran Adriaren El Bulliren eraginpean daudela adierazi zuen: “El Bullik egin duen ekarpen handiena egungo gastronomiaren pentsamoldea aldatzea izan da”. Gaineratu zuenez, tresna berriak eman dizkie sukaldari garaikideei, “baina garrantzitsuena tresna horiekin zer egin jakitea da”. Hain zuzen, Aduriz bera Adriarekin lan egindakoa da, 1993tik 1994ra Kataluniako jatetxeko lantaldeko kide izan baitzen.

Restaurant-en izendapenek sona handia daukate, eta Oscar sariekin alderatu daitezke, baina goi mailako sukaldaritzaren arloan. Mugaritz, hain zuzen, aurretik ere zerrenda horretan agertu izan da, eta iaz lortu zuen lehen aldiz hirugarren tokia. Lehen hamarren artean jartzea, berriz, 2006an lortu zuen.

Mugaritz Euskal Herriko jatetxe onenen artean dago, bi Michelin izarrekin.

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.