Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Kultura

Gure Tokik irabazi du Euskaldarrak elkartearen gastronomia erakustaldia

Errenteriako Gure Toki elkarteak irabazi du Euskaldarrak elkarteak antolatu duen XXVII. Gastronomia Erakusketa. Jose Mari Martinez eta Juanmi Astizen Txipiroiak boletus, mugurdi eta bere tintarekin beteak izan da, epaimahaiaren iritziz, platerik onena. Aurkeztutako plateren “kalitatea eta maila onak” irabazlea aukeratzeko garaian “lan zaila” jarri diela zehaztu dute epaimahaiko kideek. Bigarren saria ere Errenterian gelditu da. Txintxarri elkarteko Candido Astudillok eta Gemma Mariezkurrenak lortu dute. Patata haragi, perretxiko eta pistatxoekin betea eta arto kurruskari saltsarekin lagunduta prestatu zuten bi sukaldariek. Altzatek, esanguratsuena Boletus risotoa Idiazabal saski kurruskari gainean, izan da hirugarren saritua. Euskaldarrak elkarteko Ibai eta Jose Luis Carrerak prestatu zuten. Laugarren saria, berriz, Pasai Donibaneko Itsas Mendi elkarteko Patxi Lizarazuk eta Juan Maria Trecetek lortu zuten. Entsalada epela bakailu xerra eta piper erreekin txorizeroen saltsa gainean sukaldatu zuten sanjuandarrek. Kalitate eta prezioaren araberako plater onenaren saria, Oiartzungo Aldeguna elkartearentzat izan da. Eustaki Azpirozek eta Jose Mari Gezalak Antxoak ogi txigortuan patata eta baratxuri freskoen muselina gainean sukaldatu zuten. Bukatzeko, plater esanguratsuenaren saria, Lezoko Altzate elkarteak jaso du. Koro Fernandez eta Jose Villenak Tripakiak konpainian prestatu zituzten. Antolatzaileek eskerrak eman dizkiete parte hartu duten elkarteei, laguntzaileei eta baita epaimahaiko kideei ere. Halaber, datorren urtean berriz ere “eskualdeko elkarte gastronomikoen topagune” izatea [...]

admin
Bidasoa
2012/04/03

Gure Tokik irabazi du Euskaldarrak elkartearen  gastronomia erakustaldiaErrenteriako Gure Toki elkarteak irabazi du Euskaldarrak elkarteak antolatu duen XXVII. Gastronomia Erakusketa. Jose Mari Martinez eta Juanmi Astizen Txipiroiak boletus, mugurdi eta bere tintarekin beteak izan da, epaimahaiaren iritziz, platerik onena. Aurkeztutako plateren “kalitatea eta maila onak” irabazlea aukeratzeko garaian “lan zaila” jarri diela zehaztu dute epaimahaiko kideek. Bigarren saria ere Errenterian gelditu da. Txintxarri elkarteko Candido Astudillok eta Gemma Mariezkurrenak lortu dute. Patata haragi, perretxiko eta pistatxoekin betea eta arto kurruskari saltsarekin lagunduta prestatu zuten bi sukaldariek.

Altzatek, esanguratsuena
Boletus risotoa Idiazabal saski kurruskari gainean, izan da hirugarren saritua. Euskaldarrak elkarteko Ibai eta Jose Luis Carrerak prestatu zuten. Laugarren saria, berriz, Pasai Donibaneko Itsas Mendi elkarteko Patxi Lizarazuk eta Juan Maria Trecetek lortu zuten. Entsalada epela bakailu xerra eta piper erreekin txorizeroen saltsa gainean sukaldatu zuten sanjuandarrek. Kalitate eta prezioaren araberako plater onenaren saria, Oiartzungo Aldeguna elkartearentzat izan da. Eustaki Azpirozek eta Jose Mari Gezalak Antxoak ogi txigortuan patata eta baratxuri freskoen muselina gainean sukaldatu zuten. Bukatzeko, plater esanguratsuenaren saria, Lezoko Altzate elkarteak jaso du. Koro Fernandez eta Jose Villenak Tripakiak konpainian prestatu zituzten.

Antolatzaileek eskerrak eman dizkiete parte hartu duten elkarteei, laguntzaileei eta baita epaimahaiko kideei ere. Halaber, datorren urtean berriz ere “eskualdeko elkarte gastronomikoen topagune” izatea eta parte hartzaileek “maila paregabea” ematea espero dutela esan dute.

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).



Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.