Gure Tokik irabazi du Euskaldarrak elkartearen gastronomia erakustaldia
Errenteriako Gure Toki elkarteak irabazi du Euskaldarrak elkarteak antolatu duen XXVII. Gastronomia Erakusketa. Jose Mari Martinez eta Juanmi Astizen Txipiroiak boletus, mugurdi eta bere tintarekin beteak izan da, epaimahaiaren iritziz, platerik onena. Aurkeztutako plateren “kalitatea eta maila onak” irabazlea aukeratzeko garaian “lan zaila” jarri diela zehaztu dute epaimahaiko kideek. Bigarren saria ere Errenterian gelditu da. Txintxarri elkarteko Candido Astudillok eta Gemma Mariezkurrenak lortu dute. Patata haragi, perretxiko eta pistatxoekin betea eta arto kurruskari saltsarekin lagunduta prestatu zuten bi sukaldariek. Altzatek, esanguratsuena Boletus risotoa Idiazabal saski kurruskari gainean, izan da hirugarren saritua. Euskaldarrak elkarteko Ibai eta Jose Luis Carrerak prestatu zuten. Laugarren saria, berriz, Pasai Donibaneko Itsas Mendi elkarteko Patxi Lizarazuk eta Juan Maria Trecetek lortu zuten. Entsalada epela bakailu xerra eta piper erreekin txorizeroen saltsa gainean sukaldatu zuten sanjuandarrek. Kalitate eta prezioaren araberako plater onenaren saria, Oiartzungo Aldeguna elkartearentzat izan da. Eustaki Azpirozek eta Jose Mari Gezalak Antxoak ogi txigortuan patata eta baratxuri freskoen muselina gainean sukaldatu zuten. Bukatzeko, plater esanguratsuenaren saria, Lezoko Altzate elkarteak jaso du. Koro Fernandez eta Jose Villenak Tripakiak konpainian prestatu zituzten. Antolatzaileek eskerrak eman dizkiete parte hartu duten elkarteei, laguntzaileei eta baita epaimahaiko kideei ere. Halaber, datorren urtean berriz ere “eskualdeko elkarte gastronomikoen topagune” izatea [...]
Errenteriako Gure Toki elkarteak irabazi du Euskaldarrak elkarteak antolatu duen XXVII. Gastronomia Erakusketa. Jose Mari Martinez eta Juanmi Astizen Txipiroiak boletus, mugurdi eta bere tintarekin beteak izan da, epaimahaiaren iritziz, platerik onena. Aurkeztutako plateren “kalitatea eta maila onak” irabazlea aukeratzeko garaian “lan zaila” jarri diela zehaztu dute epaimahaiko kideek. Bigarren saria ere Errenterian gelditu da. Txintxarri elkarteko Candido Astudillok eta Gemma Mariezkurrenak lortu dute. Patata haragi, perretxiko eta pistatxoekin betea eta arto kurruskari saltsarekin lagunduta prestatu zuten bi sukaldariek.
Altzatek, esanguratsuena
Boletus risotoa Idiazabal saski kurruskari gainean, izan da hirugarren saritua. Euskaldarrak elkarteko Ibai eta Jose Luis Carrerak prestatu zuten. Laugarren saria, berriz, Pasai Donibaneko Itsas Mendi elkarteko Patxi Lizarazuk eta Juan Maria Trecetek lortu zuten. Entsalada epela bakailu xerra eta piper erreekin txorizeroen saltsa gainean sukaldatu zuten sanjuandarrek. Kalitate eta prezioaren araberako plater onenaren saria, Oiartzungo Aldeguna elkartearentzat izan da. Eustaki Azpirozek eta Jose Mari Gezalak Antxoak ogi txigortuan patata eta baratxuri freskoen muselina gainean sukaldatu zuten. Bukatzeko, plater esanguratsuenaren saria, Lezoko Altzate elkarteak jaso du. Koro Fernandez eta Jose Villenak Tripakiak konpainian prestatu zituzten.
Antolatzaileek eskerrak eman dizkiete parte hartu duten elkarteei, laguntzaileei eta baita epaimahaiko kideei ere. Halaber, datorren urtean berriz ere “eskualdeko elkarte gastronomikoen topagune” izatea eta parte hartzaileek “maila paregabea” ematea espero dutela esan dute.