• Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Hondarribia
  • Irun
  • Albistea
  • Editoriala
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainhoa Mariezkurrena Etxabe
  • Aitor Odriozola Zubillaga
  • Aitziber Zapirain
  • Aizpea Amas
  • Aizpea Amas Agirre
  • Alaine Aranburu Etxegoien
  • Ane Mendizabal Sarriegi
  • Asier Perez-Karkamo
  • Beñat Agirresarobe
  • Beñat Trigo
  • Ekaitz Zabalza
  • Erik Gartzia
  • Erik Salazar
  • Ikerne Zarate
  • Imanol Saiz
  • Joseba Arratibel Ladron
  • Judas Arrieta
  • June Romatet Ibarguren
  • Leire Perlines
  • Maddi Goikoetxea Juanena
  • Mikel Del Val
  • Mikel Martinez
  • Oarso Bidasoko Hitza
  • Oier Iriarte Arrondo
  • Olaia Gerendiain
  • Rebeka Ruiz
  • Urko Etxebeste
  • Urko Iridoy Alzelai
Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
  • Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Hondarribia
  • Irun
  • Albistea
  • Editoriala
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainhoa Mariezkurrena Etxabe
  • Aitor Odriozola Zubillaga
  • Aitziber Zapirain
  • Aizpea Amas
  • Aizpea Amas Agirre
  • Alaine Aranburu Etxegoien
  • Ane Mendizabal Sarriegi
  • Asier Perez-Karkamo
  • Beñat Agirresarobe
  • Beñat Trigo
  • Ekaitz Zabalza
  • Erik Gartzia
  • Erik Salazar
  • Ikerne Zarate
  • Imanol Saiz
  • Joseba Arratibel Ladron
  • Judas Arrieta
  • June Romatet Ibarguren
  • Leire Perlines
  • Maddi Goikoetxea Juanena
  • Mikel Del Val
  • Mikel Martinez
  • Oarso Bidasoko Hitza
  • Oier Iriarte Arrondo
  • Olaia Gerendiain
  • Rebeka Ruiz
  • Urko Etxebeste
  • Urko Iridoy Alzelai
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Sukaldaritza handia, txokoan

Goi mailako sukaldariz eta jatetxez beteta dago Gipuzkoa. Baina ziur su gehien dauden guneak ez direla jatetxeak, elkarteak baizik. Hori argi dute Pasai Antxoko Armonia elkartean, eta goi mailako sukaldaritza eta herri sukaldaritza uztartzeko jardunaldiak egin dituzte. Arrakastatsuak izan direnez, errepikatzeko asmoa dute Antxoko elkartekoek, eta irailari begira ideia gehiago dituzte su artean lantzeko. Zazpi astez egin dituzte gastronomia jardunaldiak Armonia elkartean. Bertan, hamahiru saio egin dituzte, bi asteko: astelehenetan goi mailako sukaldariak izan dira eskolak ematen, eta ostegunetan, berriz, jardunaldietan izena eman dutenen artean elkartrukatu dute ezagutza. Markos Novo jardunaldien antolatzaileak esan duenez, «jardunaldi interaktiboak» izan dira, hau da, parte hartzaileak ez dira mugatu entzutera, eta hori guztia blok batean apuntatzera. «Sukaldaritzaren gaineko jakin-min handia izan dute eskolak hartu dituztenek, eta adituek esandakoetaz eta beste kideek gomendatutakoaz ikasi dute denek. Horregatik gaude oso pozik jardunaldien emaitzarekin», aitortu du Novok. Denera, 27 sukaldari-gaik parte hartu dute ikastaroan, «espero genuena baino askoz gehiagok», dio, harro, Novok: «Partaide bat, su bat ideia ez dugu bete. Mugimendu handia izan da Armonia elkartean hamahiru saioetan». Valentziatik, Japoniara Japoniako sukaldaritzaren gaineko ezagutzak banatu ditu Hitoshi Karube Japoniako sukaldariak Antxon; Laure Robles valentziarrak, berriz, Levante aldeko sukaldaritzaren berri eman zien 27 parte hartzaileei; eta azkenik, Mexikoko [...]

admin
Bidasoa
2011/07/29

Goi mailako sukaldariz eta jatetxez beteta dago Gipuzkoa. Baina ziur su gehien dauden guneak ez direla jatetxeak, elkarteak baizik. Hori argi dute Pasai Antxoko Armonia elkartean, eta goi mailako sukaldaritza eta herri sukaldaritza uztartzeko jardunaldiak egin dituzte. Arrakastatsuak izan direnez, errepikatzeko asmoa dute Antxoko elkartekoek, eta irailari begira ideia gehiago dituzte su artean lantzeko.
Zazpi astez egin dituzte gastronomia jardunaldiak Armonia elkartean. Bertan, hamahiru saio egin dituzte, bi asteko: astelehenetan goi mailako sukaldariak izan dira eskolak ematen, eta ostegunetan, berriz, jardunaldietan izena eman dutenen artean elkartrukatu dute ezagutza. Markos Novo jardunaldien antolatzaileak esan duenez, «jardunaldi interaktiboak» izan dira, hau da, parte hartzaileak ez dira mugatu entzutera, eta hori guztia blok batean apuntatzera. «Sukaldaritzaren gaineko jakin-min handia izan dute eskolak hartu dituztenek, eta adituek esandakoetaz eta beste kideek gomendatutakoaz ikasi dute denek. Horregatik gaude oso pozik jardunaldien emaitzarekin», aitortu du Novok.
Denera, 27 sukaldari-gaik parte hartu dute ikastaroan, «espero genuena baino askoz gehiagok», dio, harro, Novok: «Partaide bat, su bat ideia ez dugu bete. Mugimendu handia izan da Armonia elkartean hamahiru saioetan».

Valentziatik, Japoniara
Japoniako sukaldaritzaren gaineko ezagutzak banatu ditu Hitoshi Karube Japoniako sukaldariak Antxon; Laure Robles valentziarrak, berriz, Levante aldeko sukaldaritzaren berri eman zien 27 parte hartzaileei; eta azkenik, Mexikoko Juan Antonio Nietok, Lilian Mifloresek eta Rodrigo Nietok Tingak eta Zakatekak nola egiten dituzten azaldu diete elkarte antxotarreko kideei. «Sukaldari oso onak dira horiek guztiak, baina maila pertsonalean ere harreman oso ona izan dugu guk haiekin, antolatzaile moduan. Parte hartzaileekin ere oso gustura gaude, batez ere izan duten jarrerarekin», nabarmendu du Markos Novok.
Jardunaldien barruan Luis Irizarrek Euskal Herriko sukaldaritzaren gaineko hitzaldia eman zuen. Eta nola ez, pil-pil erara egindako bakailaoarekin bukatu zituzten jardunaldiak antxotarrek: Astarbe sagardotegiko Hur Astarbek azaldu zituen bere sekretuak.

Aurrera begira, gogoz
Armoniako kideek ez zuten uste hainbeste jendek parte hartuko zuenik sukaldaritza eskoletan. Zalantzak zituzten parte hartzearen gainean, eta eskoletan izango zen giroaren inguruan.
Baina lehen astetik uxatu zituzten zalantza horiek, eta horregatik, beste hainbat ekimen buruan dituztela iragarri du Markos Novok: «Bi eguneko ikastaroak, cava dastaketak… Horrelakoak ditugu buruan, eta nola ez, gauza mardulagoak ez ditugu baztertzen. Lanerako gogoz gaude, horrelako ekimenek ahalegin handia eskatzen duten arren».
Goi mailako sukaldaritzak eta herri sukaldaritzak dituzten dohainak azaldu nahi zituzten Antxoko elkarteko kideek. Hori lortu dutela ziur daude, eta su artean tentuz ibiltzen direnei beldurrak kentzeko garaia dela uste dute. Finean, zazpi asteko jardunaldien helburua hori baitzen: su artean gustura ibiltzea, irudimenak agintzen duena platerera eramateko era konpartitzeko.

Ikastaroetako bat

Ikastaroetako bat

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

uztaila 2025

al.ar.az.og.ol.lr.ig.
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Eguraldia

Iturria:tiempo.com
  • Hondarribia
  • Irun

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.