Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

“Espero baino hobeto” doa gastronomia erakusketa

Lehenengo astea pasa da Euskaldarrak elkarteak antolatutako gastronomia erakusketan, eta antolatzaileek balorazio positiboa egin dute: “Epaimahaiaren arabera, 26. erakusketarako esperotakoa betetzen ari dira, eta horiek ere gainditu dira”. Aurreko aldietatik ezberdintzen dituen hainbat alderdi izaten ari dela gaineratu dute. Esate baterako, erabiltzen ari diren produktu guztiak kalitate oso onekoak direla, elkarteek haragiaren alde egin dutela, ehizako platerak prestatzen ari direla arrainarenak beharrean, eta fruituak erabili dituztela pureak eta saltsak egiteko. Astelehenean hasiko dira bigarren astearekin, eta antolatzaileen esanetan, espero dute maila ez jaistea. Guztira, Oarsoaldeko 24 elkarte ari dira parte hartzen: Errenteria-Orereta hamasei, Lezoko bi, Pasaiako lau eta Oiartzungo bi. Herritarrei ere deialdia egin diete erakusketatik pasatzeko. Jarraian egun bakoitzean prestatu dituzten platerak azalduko dira: Apirilak 4, astelehena Batasuna (Errenteria-Orereta). Txema Pachecok eta Luis Garciak Evolución marina platerra prestatu zuten. Gau Txori (Errenteria-Orereta). Andoni Mintegiak eta Edu Marketek Ahate paparrak eta errege sagar nahaski laranja saltsan platerra prestatu zuten. Niessen (Errenteria-Orereta). Fernando Lopetegik eta Agustin Makazagak Solomillo de ciervo en su jugo con pure de ajo platerra prestatu zuten. Apirilak 5, asteartea Yola (Pasai Donibane). Aritz Garbizuk eta Alberto Hernandezek Merluza rellena con barbitas platerra prestatu zuten. Itsasmendi (Pasai Donibane). Jose Luis Etxarrik eta Patxi Lizarazuk Magret de pato semi [...]

admin
Bidasoa
2011/04/08

Lehenengo astea pasa da Euskaldarrak elkarteak antolatutako gastronomia erakusketan, eta antolatzaileek balorazio positiboa egin dute: “Epaimahaiaren arabera, 26. erakusketarako esperotakoa betetzen ari dira, eta horiek ere gainditu dira”. Aurreko aldietatik ezberdintzen dituen hainbat alderdi izaten ari dela gaineratu dute. Esate baterako, erabiltzen ari diren produktu guztiak kalitate oso onekoak direla, elkarteek haragiaren alde egin dutela, ehizako platerak prestatzen ari direla arrainarenak beharrean, eta fruituak erabili dituztela pureak eta saltsak egiteko.

Astelehenean hasiko dira bigarren astearekin, eta antolatzaileen esanetan, espero dute maila ez jaistea. Guztira, Oarsoaldeko 24 elkarte ari dira parte hartzen: Errenteria-Orereta hamasei, Lezoko bi, Pasaiako lau eta Oiartzungo bi. Herritarrei ere deialdia egin diete erakusketatik pasatzeko.

Jarraian egun bakoitzean prestatu dituzten platerak azalduko dira:

Apirilak 4, astelehena

  • Batasuna (Errenteria-Orereta). Txema Pachecok eta Luis Garciak Evolución marina platerra prestatu zuten.
  • Gau Txori (Errenteria-Orereta). Andoni Mintegiak eta Edu Marketek Ahate paparrak eta errege sagar nahaski laranja saltsan platerra prestatu zuten.
  • Niessen (Errenteria-Orereta). Fernando Lopetegik eta Agustin Makazagak Solomillo de ciervo en su jugo con pure de ajo platerra prestatu zuten.

Apirilak 5, asteartea

  • Yola (Pasai Donibane). Aritz Garbizuk eta Alberto Hernandezek Merluza rellena con barbitas platerra prestatu zuten.
  • Itsasmendi (Pasai Donibane). Jose Luis Etxarrik eta Patxi Lizarazuk Magret de pato semi lacado a la miel de lavanda con tempura de vegetales cigala y salsa de naranja platerra prestatu zuten.
  • Ondarra (Errenteria-Orereta). Jose Maria Telleriak eta Josetxo Duquek Huevos rotos con hongos y foie platerra prestatu zuten.

Apirilak 6, asteazkena

  • Txintxarri (Errenteria-Orereta). Candido Astudillok eta Gema Mariezkurrenak Manitas de cerdo rellenas platerra prestatu zuten.
  • Bukagaitz (Errenteria-Orereta). Iban Larak eta Pablo Carralek Zurrukutuna Bukagaitz platerra prestatu zuten.
  • Camino (Errenteria-Orereta). Ramon Ledesmak eta Rafael Bobillok Pollo a la pastora platerra prestatu zuten.

Apirilak 7, osteguna

  • La armonia (Pasai Antxo). Carlos Martin eta Unai Martin aita-semeek Bacalao trufado con risoto verde y alcachofas platerra prestatu zuten.
  • Lore txorta (Pasai Antxo). Joaquin Agotek eta Xabier Belaskoainek Osso bucco platerra prestatu zuten.
  • Kilkerrak (Errenteria-Orereta). Rafa Gurrutxagak eta Juan Arrutik Lasaña de piquillo y rabo sobre crema verde platerra prestatu zuten.
Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.