Lehiaketa (Irun): Irungo Tortillaren I. Lehiaketa Mundiala
Irunen tortilla kozinatzeko modu propioa jaso zuen Ignacio Domenechek Euskal Sukaldaritza (La Cocina Vasca) liburuan. 1910. urtean izan zen hori, eta Alde Zaharreko Auzo Elkarteak adierazi duenez, errezeta hau galtzeko zorian dago. Horregatik, Irungo Tortillaren I. Lehiaketa Mundiala antolatu dute ekainaren 16rako, 11:00etatik 13:00etara, San Juan plazan.
- 8 arrautza, 100 gr.
- Baionako urdaiazpikoa.
- 100 gr. onddo edo perretxiko (txanpiñoiak ere izan daitezke).
- 3 piper gorri.
- Txerri-gantza, (olioz ordezkatua)
- Perrexil fresko xehatua.
- Gatza.
- Zerbitzatu tortilla egin berria eta ogi frijituzko zarakarrez apaindua tortillaren inguruan, triangelutan moztuta.