• Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Hondarribia
  • Irun
  • Albistea
  • Editoriala
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainhoa Mariezkurrena Etxabe
  • Aitor Odriozola Zubillaga
  • Aitziber Zapirain
  • Aizpea Amas
  • Aizpea Amas Agirre
  • Alaine Aranburu Etxegoien
  • Ane Mendizabal Sarriegi
  • Asier Perez-Karkamo
  • Beñat Agirresarobe
  • Beñat Trigo
  • Ekaitz Zabalza
  • Erik Gartzia
  • Erik Salazar
  • Ikerne Zarate
  • Imanol Saiz
  • Joseba Arratibel Ladron
  • Judas Arrieta
  • June Romatet Ibarguren
  • Leire Perlines
  • Maddi Goikoetxea Juanena
  • Mikel Del Val
  • Mikel Martinez
  • Oarso Bidasoko Hitza
  • Oier Iriarte Arrondo
  • Olaia Gerendiain
  • Rebeka Ruiz
  • Urko Etxebeste
  • Urko Iridoy Alzelai
Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
  • Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Hondarribia
  • Irun
  • Albistea
  • Editoriala
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainhoa Mariezkurrena Etxabe
  • Aitor Odriozola Zubillaga
  • Aitziber Zapirain
  • Aizpea Amas
  • Aizpea Amas Agirre
  • Alaine Aranburu Etxegoien
  • Ane Mendizabal Sarriegi
  • Asier Perez-Karkamo
  • Beñat Agirresarobe
  • Beñat Trigo
  • Ekaitz Zabalza
  • Erik Gartzia
  • Erik Salazar
  • Ikerne Zarate
  • Imanol Saiz
  • Joseba Arratibel Ladron
  • Judas Arrieta
  • June Romatet Ibarguren
  • Leire Perlines
  • Maddi Goikoetxea Juanena
  • Mikel Del Val
  • Mikel Martinez
  • Oarso Bidasoko Hitza
  • Oier Iriarte Arrondo
  • Olaia Gerendiain
  • Rebeka Ruiz
  • Urko Etxebeste
  • Urko Iridoy Alzelai
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Danontzat eta Bi Ondar, Gipuzkoako bakailao pintxo onenen artean

Donostiako Oquendo taberna Hondarribiko bi jatetxeen aurretik geratu zen; Irungo Manolo eta Callejon tabernek ere sariak jaso zituzten.

Danontzat tabernako ordezkariak Feliz Manso sukaldariarekin batera. Epaile lanetan aritu zen Manso. Danontzat tabernako ordezkariak Feliz Manso sukaldariarekin batera. Epaile lanetan aritu zen Manso.
Hondarribia,Irun
2020/03/11

Saiakerak premia dakarrela frogatu zuten atzo Donostiako Oquendo tabernaren langileek. Hainbat urtez aurkeztutakoak dira eta atzo helburua lortu zuten; haiena, Gipuzkoako bakailao pintxorik onena da. Atzo jokatu zen VI. Gipuzkoako Bakailaozko Pintxo Txapelketaren finala, Donibaneko Juanba Berasategi aretoan. Hondarribiko Danontzat eta Bi Ondar jatetxeek bete zituzten podiumeko bigarren eta hirugarren postuak, hurrenez hurren. Irunen ere, Callejon eta Manolo tabernek sari bana eskuratu zuten.

Txapelketara aurkeztu ziren 40 tabernetatik, 15 onenak lehiatu ziren finalean. Livecooking ala zuzeneko sukaldaritzako formatuan garatu zen proba, jendaurrean. Oholtza gainean mahai handi bat eta alde bakoitzean, sukaldariak, sortzen. Haiekin batera Claude Calvet, Rebeca Barainca eta Felix Manso sukaldariek, Mikel Corcuera eta Catherine Marchand kazetari eta kritikariek osatutako epaimahaia izan zen.

Bi Ondar erretegiko Iker Gallego eta Garikoitz Jara, Rebeca Barainca sukaldariarekin batera

Bi Ondar erretegiko Iker Gallego eta Garikoitz Jara, Rebeca Barainca sukaldariarekin batera

Esan bezala, Donostiako Oquendo tabernak irabazi du 2020ko sari nagusia, Bombas-bombas izeneko pintxoari esker. Tranpa-gutizi bat da Carlos Nuez sukaldariak egindakoa. Kremazko bonba itxura izan arren, bakailaozko pintxo gazia da “hiru testura ditu: ajoarriero tripakiak, kokotxak eta bakailaozko krema gazi bat. Azal frijituarekin lagunduta doa eta limoi hautsak azukrearen itxura egiten du”, azaldu du Nuezek.  Hunkituta eta oso pozik agertu zen sukaldaria, “maila hain altuko pintxoen artean nirea onena izatea, zoragarria da”.

Arratsalde bikaina izan zen Danontzat eta Bi Ondar Hondarribiko bi ordezkarientzat, taberna horiek osatu baitzuten pintxo onenen podiuma. Danontzat tabernak eraman zuen txapelketako bigarren saria eta Bi Ondar-ek hirugarrena Pantxikutuna pintxoari esker. Bakailaoarekin kozinatzea “plazerra” da Iker Gallegorentzat, produktuak ematen dituen aukerengatik “mugagabeak dira bakailaoarekin egin daitezkeen errezetak. Berdin dio takoan zerbitzatzen baduzu, kroketan ala bexamelean, bakailaoa elikagai ederra da”. Txapelketan eskarmentu handia du Iker Gallego chefak; parte hartzen duen  hirugarren aldia baita eta beti jaso du sariren bat.

Atzo argi geratu zen Irungo tabernetan iaioak direla bakailaoa edariekin uztartzen. Manolo eta Callejon tabernek eskuratu zuten ardo beltz eta zuriarekin hoberen uztartutako pintxo onenen sariak. Oarsoaldera ere ekarri zuten sari bat; Errenteria-Oreretako Xera Gastrotekaren Bakailao Rocher-ek estetika saria irabazi zuen.

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

maiatza 2025

al.ar.az.og.ol.lr.ig.
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8

Eguraldia

Iturria:tiempo.com
  • Hondarribia
  • Irun

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.