• Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Hondarribia
  • Irun
  • Albistea
  • Editoriala
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainhoa Mariezkurrena Etxabe
  • Aitor Odriozola Zubillaga
  • Aitziber Zapirain
  • Aizpea Amas
  • Aizpea Amas Agirre
  • Alaine Aranburu Etxegoien
  • Ane Mendizabal Sarriegi
  • Asier Perez-Karkamo
  • Beñat Agirresarobe
  • Beñat Trigo
  • Ekaitz Zabalza
  • Erik Gartzia
  • Erik Salazar
  • Ikerne Zarate
  • Imanol Saiz
  • Joseba Arratibel Ladron
  • Judas Arrieta
  • June Romatet Ibarguren
  • Leire Perlines
  • Maddi Goikoetxea Juanena
  • Mikel Del Val
  • Mikel Martinez
  • Oarso Bidasoko Hitza
  • Oier Iriarte Arrondo
  • Olaia Gerendiain
  • Rebeka Ruiz
  • Urko Etxebeste
  • Urko Iridoy Alzelai
Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
  • Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Hondarribia
  • Irun
  • Albistea
  • Editoriala
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainhoa Mariezkurrena Etxabe
  • Aitor Odriozola Zubillaga
  • Aitziber Zapirain
  • Aizpea Amas
  • Aizpea Amas Agirre
  • Alaine Aranburu Etxegoien
  • Ane Mendizabal Sarriegi
  • Asier Perez-Karkamo
  • Beñat Agirresarobe
  • Beñat Trigo
  • Ekaitz Zabalza
  • Erik Gartzia
  • Erik Salazar
  • Ikerne Zarate
  • Imanol Saiz
  • Joseba Arratibel Ladron
  • Judas Arrieta
  • June Romatet Ibarguren
  • Leire Perlines
  • Maddi Goikoetxea Juanena
  • Mikel Del Val
  • Mikel Martinez
  • Oarso Bidasoko Hitza
  • Oier Iriarte Arrondo
  • Olaia Gerendiain
  • Rebeka Ruiz
  • Urko Etxebeste
  • Urko Iridoy Alzelai
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Ekonomia

Bertako Produktuaren Astea egingo dute bigarrenez

Datorren astelehenetik larunbatera egingo dute, udaberritik udazkenera mugituta. Hainbat ekitaldi prestatu dituzte lehen sektoreko produktuak sustatzeko.

Asier Perez-Karkamo
Hondarribia
2017/10/11
Bertako Produktuaren Astea

Baserritarren azokan egin dute Bertako Produktuaren Astearen aurkezpena

Bertako Produktuaren Astea izango da datorrena, hilaren 16 astelehenean hasi eta larunbata 22an bukatuko dena. Hondarribia Abian Planaren barruan antolatu du udalak, eta baserriko produktuen azoka zegoela probestu dute gaur goizean jardunaldiak aurkezteko. Kalisa Silanes Nekazaritza eta Ingurumen zinegotziak azaldu duenez, “tokiko produktuarekin dugun harremana indartzea da aste honen helburua”. Bigarrenez egingo dute Bertako Produktuaren Astea, baina urte gehiago dira udala eta ekoizleak elkarlanean lehen sektoreko produktuak sustatzeko ekimenak burutzen hasi zirela. Hala, egindakotik onena bildu dute egitaraua osatzeko, eta berrikuntzarik ere bada. Lehen aldaketa, data esaterako, aurrekoa udaberrian egin baitzen: “Ekoizleek eskatu digute data aldatzeko, orain egitea hobe delako beraientzako, eta kasu egin diegu”, azaldu du zinegotziak. Aurreko urtetik, herriko hiru ikastetxeetako ikasleek tren berdean egiten dituzten bisita gidatuak errepikatuko dituzte, aurten Kofradiara zabalduta. Eta beste bisita berezi bat antolatu dute, ekoizleei begira baina herritar guztiei zabalduta. Labore Oarso kontsumo taldeak aurten Oiartzunen ireki duen egoitzara joateko aukera izango da asteartean (hilak 17), arratsaldez; bertan ekoizten eta saltzen diren produktuetako batzuk dastatzeko aukera izango da bisitaren ondoren. Ekintza informatiboak osatzeko, ostegunerako iragarri duten hitzaldia nabarmentzen da Tokiko Produktuen Astearen kartelean. Jakoba Errekondok Landareak lantzen liburu berria aurkeztuko du Kultur Etxean, eta ondoren galdera-erantzun saioa izango dela jakinarazi du Silanesek: “Euskadi Irratian egiten duen bezala, jendearen galderei erantzungo die, ‘intxaurrondo honek ez didala intxaurrik ematen eta ez dakit zergatik’, eta horrelako zalantzak argituko ditu. Azokako ekoizleei asko gustatu zaie Errekondo ekartzea, ziur Kultur Etxeko areto nagusia beteko dela”. Tailerrak eta showcookinga Tokiko produktuak sustatzea da jardunaldien helburua, eta nola hobe gastronomiari lotuta egitea baino. Showcooking bat (larunbatean, azokan), eta bi tailer prestatuko dituzte, nagusientzako (asteazkenean, Itsas Etxea elkartean), eta haurrentzako (Arraunlari Berri jatetxean) bana. Adi, tailerretan parte hartzea mugatu baita. Edozein jardueretan izena eman nahi duenak BAZ bulegoan egin dezake (bertaratuz edo 943 11 12 13 zenbakira deituz), edo posta elektronikoz. Tailer bakoitzean hamabi pertsonentzako tokia izango da.

Bertako Produktuaren Astea

Bisitak ikasleekin
  • Hilak 16 (astelehena) eta 17 (asteartea). Agroaldeara.
  • Hilak 18 (asteazkena) eta 25 (larunbata). Azokara.
  • Hilak 19 (osteguna) eta 20 (ostirala). Kofradiara.
Bisita berezia
  • Hilak 17 (asteartea), 19:00etatik 20:00etara. Labore Oarso kontsumo elkartearen Oiartzungo dendara; autobusa 18:30tan aterako da San Juan de Dioseko errotondatik.
Sukaldaritza tailerra
  • Hilak 18 (asteazkena), 19:00etatik 21:00etara. Itsas Etxea Elkartean, Batzoki Jatetxeko Iñaki Gezalaren eskutik.
Liburu aurkezpena eta solasaldia
  • Hilak 19 (osteguna), 19:00etatik 21:00etara. Kultur Etxean. Jakoba Errekondok bere azken liburua aurkeztuko du; ondoren, bertaratutakoen zalantzak argituko ditu.
Haurrentzako sukaldaritza tailerra
  • Hilak 20 (ostirala), 17:00etatik 19:00etara. Arraunlari Berri Jatetxean, Jon Cousoren eskutik.
Sukaldarien showa
  • Hilak 21 (larunbata), 11:00etatik 14:00etara. San Pedro kaleko azokan. Gorka Irisarri (Danontzat) eta Gorka Souto (Sardara) ariko dira lanean.
Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

uztaila 2025

al.ar.az.og.ol.lr.ig.
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Eguraldia

Iturria:tiempo.com
  • Hondarribia
  • Irun

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.