Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

Hotzari aurre egiteko, opila

Errege opilaren 2.000 errazio banatu dituzte, gaur, Zabaltza plazan. Ilara luzea sortu da, baina denbora gutxi egon behar izan dute opila probatu nahi zutenek.

Aizpea Amas
Irun
2017/01/05
Eguerdiko hamabiak. 3 gradu markatzen ditu Zabaltza plazako termometroak. Hotza egiten du. Hala ere, jende ugari bildu da plazan. Erregetako lehen oparia nahi dute, opila. Ilara luzea sortu da opila probatu nahi dutenekin. Hala ere, azkar doa, erritmo onean. 10 minutu inguru egin du koadrila batek ilaran, eta dagoeneko opila jaten ari dira. “Gozoa dago, baina gehiago jateko gogoarekin geratzen zara”, esan du batek. Opila probatzen ari denak, behintzat, bat datoz zerbaitetan: gozoa dagoela. Pozik dira jaso duten harrerarekin egileak, Hernaniko Fernando gozotegikoak. Eurek egindako lanak fruitua jaso du, eta ez bakarrik errege opilaren gainean dagoena. Fernando Diez arduradunak azaldu duenez, atzo hasi ziren prestatzen, 11:00ak aldera. Orea egin, fermentatu eta labean sartu. Kontu handia eduki behar izan dutela aipatu du, gaur Irunen aurkeztu duten opila ez delako ohikoa bezalakoa, handiagoa baizik. Gero, esnegainez bete, eta, behin osatuta, bildu eta kamioian sartu, hotzaren katea hautsi gabe. Guztira, 250 kilo erabili dituzte, eta, gutxi gorabehera, 450 kiloko opiltzarra egin dute. Opil erraldoia hainbat opil txikirekin osatuta zegoen, bakoitza 55×35 zentimetrokoa. Lehen aldia izan da horrelako zerbait egiten dutela, baina oso ondo atera dela iritzi dio Diezek. 2.000 errazio inguru kalkulatu dituzte, eta ilara handia bazen ere, denei iritsiko zaiela uste du gozogileak: “Seinale ona izango zen denek jateko aukera izatea”.
errege opila

Errege opilaren 2.000 errazio banatu dituzte Zabaltza plazan.

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.