• Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Hondarribia
  • Irun
  • Albistea
  • Editoriala
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainhoa Mariezkurrena Etxabe
  • Aitor Odriozola Zubillaga
  • Aitziber Zapirain
  • Aizpea Amas
  • Aizpea Amas Agirre
  • Alaine Aranburu Etxegoien
  • Ane Mendizabal Sarriegi
  • Asier Perez-Karkamo
  • Beñat Agirresarobe
  • Beñat Trigo
  • Ekaitz Zabalza
  • Erik Gartzia
  • Erik Salazar
  • Ikerne Zarate
  • Imanol Saiz
  • Joseba Arratibel Ladron
  • Judas Arrieta
  • June Romatet Ibarguren
  • Leire Perlines
  • Maddi Goikoetxea Juanena
  • Mikel Del Val
  • Mikel Martinez
  • Oarso Bidasoko Hitza
  • Oier Iriarte Arrondo
  • Olaia Gerendiain
  • Rebeka Ruiz
  • Urko Etxebeste
  • Urko Iridoy Alzelai
Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
  • Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Hondarribia
  • Irun
  • Albistea
  • Editoriala
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainhoa Mariezkurrena Etxabe
  • Aitor Odriozola Zubillaga
  • Aitziber Zapirain
  • Aizpea Amas
  • Aizpea Amas Agirre
  • Alaine Aranburu Etxegoien
  • Ane Mendizabal Sarriegi
  • Asier Perez-Karkamo
  • Beñat Agirresarobe
  • Beñat Trigo
  • Ekaitz Zabalza
  • Erik Gartzia
  • Erik Salazar
  • Ikerne Zarate
  • Imanol Saiz
  • Joseba Arratibel Ladron
  • Judas Arrieta
  • June Romatet Ibarguren
  • Leire Perlines
  • Maddi Goikoetxea Juanena
  • Mikel Del Val
  • Mikel Martinez
  • Oarso Bidasoko Hitza
  • Oier Iriarte Arrondo
  • Olaia Gerendiain
  • Rebeka Ruiz
  • Urko Etxebeste
  • Urko Iridoy Alzelai
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Kultura

Sardarak irabazi du Euskal Herriko Pintxo Txapelketa

Donostiara mugitu da aurten Hondarribiko Ostalaritza Elkarteak antolatzen duen ekitaldia, baina lehen aldiz bi sari nagusiak Hondarribira etorri dira.

Asier Perez-Karkamo
Hondarribia
2016/10/27
Sardara XI. Euskal Herriko Pintxo Txapelketa

San Pedro kaleko Sardara tabernak irabazi du XI. Euskal Herriko Pintxo Txapelketa

Hondarribiko Sardara tabernako Gorka Soutok eta Martin Merinok irabazi dute aurten Donostiako Kursaal Jauregian egin den XI. Euskal Herriko Pintxo Txapelketa. Barbalada pintxoa prestatu dute aurten Sardarakoek eta epaimahaiaren arabera, hori izan da finalisten artean onena. Atzo izan zen finala eta Souto eta Merino ez ziren izan Hondarribira saririk ekarri zuten bakarrak. Gran Soleko Bixente Muñozek eta Erika Medinak bigarren saria irabazi zuten, eta Danontzateko Gorka Irisarrik berrikuntzaren saria. Lehen aldiz txapelketako bi sari nagusiak herri berera joan dira. Txapela, Ramon Rotetaren Pintxo eskultura, Amstel Ororen urrezko orratza, Makroren 500 euroko txekea, diploma eta 3.000 euro. Hori guztia irabazi du Sardarak. Ez da harritzekoa irabazle izan zirela jakin eta gero azaldu zuten poztasuna: “Eskerrak eman besterik ezin du egin, sariagatik eta suposatzen duenagatik, esfortzu handia egiten ari garelako eta talde guztiarentzat poztasun handia delako”. Bakailaoa da Barbalada mokadutxoaren osagarri nagusia. Izan ere, hiru textura desberdinetan eginiko bakailaoa erabili zuten Sardarakoek pintxo txapelduna sortzeko: azal kurruskaria, tenperatura txikian lauzatutakoa eta brandada. Lagungarri gisa, hiru saltsa: keztatutako mahonesa bat, baratxuri beltz aliolia, eta piper gorri, lima eta txiledun mermelada bat. Lehen sariaz gain, Mandragora Estudioak ematen duen Pintxo Estetikoenaren Paradores Saria ere irabazi zuten Soutok eta Merinok. Hala, aurtengo ekitaldia laburbilduko duen Pintxos 2017 liburuko azaleko irudia Sardarako Barbalada pintxoaren argazkia izango da. Hiru sari Hondarribira Hondarribitik kanpora egin da aurten Euskal Herriko Pintxo Txapelketa, baina Hondarribira etorri dira sari nagusiak, lehenaz gain, bigarrena ere bai. Aurreko ekitaldietan sari gehen pilatutako establezimendua Gran Sol da eta aurten beste sari bat irabazi du Bixente Muñozek, oraingoan Erika Medina alboan zuela. Laranja-saltsan egindako ahate lingotea aurkeztu dute aurten, eta bigarren sariaren diploma eta 2.000 euro irabazi dituzte. Horrez gain, pintxo herrikoiaren saria ere irabazi zuten. Eta Hondarribiko beste sariduna Denda kaleko Danontzat Gastrotekako Gorka Irisarri izan zen, Sardinatraka pintxoa aurkeztuta. Biarritz Kitschek emandako berrikuntzaren saria irabazi du Danontzatek eta pintxoentzako ontziteria pertsonalizatua jasoko du horri esker. Epaimahaiak finaleraino iritsi ziren hamar lehikideen maila altua nabarmendu zuen, eta denentzat hitz politak izan zituen. Mahaiburu gisa aritu zen Bartzelonako Moments jatetxeko sukaldari Raul Ballamen hitzetan, “aurkeztu diguten guztiaren atzetik dagoen lana eta parte hartzaile guztien miniaturazko sukaldaritzaren garrantzia nabarmendu behar da”.

XI. Euskal Herriko Pintxo Txapelketa. Saritu guztiak

  • Lehen Saria: Gorka Souto eta Martin Merino. Sardara (Hondarribia), Barbalada pintxoagatik. Txapela, Ramon Rotetaren Pintxo eskultura, Amstel Ororen urrezko orratza, Makroren 500 euroko txekea, diploma eta 3.000 euro.
  • Bigarren Saria, Eusko Jaurlaritza Saria: Bixente Muñoz eta Erika Medina. Gran Sol (Hondarribia), Laranja-saltsan egindako ahate lingotea. Diploma eta 2.000 euro.
  • Hirugarren Saria, Gipuzkoako Foru Aldundia eta Donostiako Udala Saria: Koldo eta Iñigo Kortabitarte. Kobika (Durango), Perretxikodun Lumagorri kizkurra pintxoagatik. Diploma eta 1.000 euro.
  • Epaimahaiaren Aipamen Berezia: Mikel Fiestras. La Regadera (Gasteiz), Txi-txa-rro pintxoagatik.
  • Ardoarekin hoberen uztartzen den pintxoari Coto de Rioja Saria: Roberto Vega, Giroa (Ermua). Giroa saiheskia pintxoagatik.
  • Garagardoarekin hoberen uztartzen den pintxoari Amstel Oro Saria: Koldo eta Iñigo Kortabitarte. Kobika (Durango), Perretxikodun Lumagorri kizkurra pintxoagatik.
  • Bakailaoarekin egindako pintxo onenaren Giraldo Saria: Hector Cabello. Cafe Oquendo (Donostia), Flysch, itsaso pareko irrista pintxoagatik Pintxo estetikoenaren Paradores Saria: Gorka Souto eta Martin Merino. Sardara (Hondarribia), Barbalada pintxoagatik.
  • Pintxo herrikoiaren Kutxabank Saria: Bixente Muñoz eta Erika Medina. Gran Sol (Hondarribia), Laranja-saltsan egindako ahate lingotea pintxoagatik.
  • Berrikuntzaren BiarritzKitsch Gastro Saria: Gorka Irisarri. Danontzat (Hondarribia). Sardinatraka pintxoagatik.
SARDARA Barbalada pintxoa

‘Barbalada’, Sardarakoek sortutako pintxoa

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

ekaina 2025

al.ar.az.og.ol.lr.ig.
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6

Eguraldia

Iturria:tiempo.com
  • Hondarribia
  • Irun

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.