• Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Hondarribia
  • Irun
  • Albistea
  • Editoriala
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainhoa Mariezkurrena Etxabe
  • Aitor Odriozola Zubillaga
  • Aitziber Zapirain
  • Aizpea Amas
  • Aizpea Amas Agirre
  • Alaine Aranburu Etxegoien
  • Ane Mendizabal Sarriegi
  • Asier Perez-Karkamo
  • Beñat Agirresarobe
  • Beñat Trigo
  • Ekaitz Zabalza
  • Erik Gartzia
  • Erik Salazar
  • Ikerne Zarate
  • Imanol Saiz
  • Joseba Arratibel Ladron
  • Judas Arrieta
  • June Romatet Ibarguren
  • Leire Perlines
  • Maddi Goikoetxea Juanena
  • Mikel Del Val
  • Mikel Martinez
  • Oarso Bidasoko Hitza
  • Oier Iriarte Arrondo
  • Olaia Gerendiain
  • Rebeka Ruiz
  • Urko Etxebeste
  • Urko Iridoy Alzelai
Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
  • Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Hondarribia
  • Irun
  • Albistea
  • Editoriala
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainhoa Mariezkurrena Etxabe
  • Aitor Odriozola Zubillaga
  • Aitziber Zapirain
  • Aizpea Amas
  • Aizpea Amas Agirre
  • Alaine Aranburu Etxegoien
  • Ane Mendizabal Sarriegi
  • Asier Perez-Karkamo
  • Beñat Agirresarobe
  • Beñat Trigo
  • Ekaitz Zabalza
  • Erik Gartzia
  • Erik Salazar
  • Ikerne Zarate
  • Imanol Saiz
  • Joseba Arratibel Ladron
  • Judas Arrieta
  • June Romatet Ibarguren
  • Leire Perlines
  • Maddi Goikoetxea Juanena
  • Mikel Del Val
  • Mikel Martinez
  • Oarso Bidasoko Hitza
  • Oier Iriarte Arrondo
  • Olaia Gerendiain
  • Rebeka Ruiz
  • Urko Etxebeste
  • Urko Iridoy Alzelai
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Kultura

Ondarea gozatzeko da

Ikasleak izan ditu protagonista IV. Hondarribia Ondareen Foroaren abiatzeak. Tokiko produktuek norberaren nortasunaren berri ematen dutela ikasi dute.

Asier Perez-Karkamo
Hondarribia
2016/04/15
Ondareen foroa gastronomia

San Jose ikastetxeko bi ikasle, Gran Sol jatetxeko Mikel Muñozekin, ‘Hondarribia’ pintxoa prestatzen

Hondarribiko ondare arkitektonikoa eta gastronomikoa balorean jarri, antzerako ezaugarriak dituzten herriekin indarrak batu, komuneko dohainen gainean sakondu eta desberdintasunetatik ikasi. Helburu horrekin ari dira asteazkenetik IV. Hondarribia Ondareen Foroa egiten. Igandera arte luzatuko da eta Unescok gastronomiaren hiri sortzaile izendatu dituen Popayan (Kolonbia) eta Florianopolis (Brasil) dira hiri gonbidatuak. Asteazkenean ireki zituzten jardunaldiak, gastronomiari eskainitako egun oso batekin. Igandera arte, hitzaldiak, bisita gidatuak, afari eta dastaketak, eta abar programatu dituzte herriko hainbat lekutan. Ekitaldi guztiak publikoari irekita daude, foroaren antolatzaile Arma Plaza Fundazioaren ustez, herritarrak direlako ondarearen aurreneko enbaxadoreak. Eta gazteak badira, hobe, beraiek saldu beharko baitute datozen hamarkadetan Hondarribia. Gazteak protagonista izan zituen pintxo topaketa batek altxatu zuen asteazkenean foroaren pertsiana Itsas Etxean. Showcooking formatuan egin zen, leku berean egiten den Euskal Herriko Pintxo Txapelketaren moduan, baina lehiaketa horrekin ezer gutxi izan zuen antzeko asteazkenekoak, giro informaletik hasita. Hondarribiko hiru sukaldari handi gerturatu ziren Itsas Etxera —Mikel Muñoz (Gran Sol), Iñaki Gezala (Batzokia) eta Gorka Cepeda (Arroka Berri)—, baina laguntzaile gisa bakarrik. Ikasleak izan ziren sukaldean lanean jarri zirenak, eta herriko hiru ikastetxeetako eta Luis Irizar sukaldaritza eskolako ikasleek bete zituzten harmailak. Ozeanoz gaindiko topaketa izan zen asteazkenekoa. Maria del Mar Orozko eta Mercedes Quiñones Popayan hiriko kolonbiarrak —hurrenez hurren Popayango Pintxo Txapelketako lehen eta bigarren ekitaldietako irabazleak—, Alexsandra Alves Florianopoliseko brasildarra eta Mohamed El Ftouh Euskadiko Ostalaritza Eskolen arteko txapelduna, lau ikasle horiek izan ziren pintxoak prestatzeko ardura izan zutenak. San Jose ikastetxeko bi ikasle ere Gran Soleko Hondarribia mokadutxoa prestazen saiatu ziren, hori bai, Muñozen laguntzarekin. Jatetxeko eguneroko presioa alde batera utzita, gustura aritu zen Muñoz ikasleekin, laguntzen, trikimailuak erakusten, eta tokiko produktuak erabiltzearen garrantziaz hezten: “Baratzeko produktuak, haragia eta arraina ditugu, txakolina… eta oso produktu ona da. Baina saldu behar dugu, saltzen jakin, hori inportantea da”. Itsas Etxetik atera zirenean, Popayan eta Florianopolis hirietako biztanleez sartu aurretik baino gehiago zekitela atera ziren ikasleak. “Gertuko produktuak erabiltzea nor garen eta nondik gatozen erakusteko modua da”, adierazi zuen Iñaki Gezalak. Prestatu zituzten pintxoen bitartez haien nortasunaren berri eman zieten ikasle amerikarrek hondarribiarrei. Ondare arkitektonikoaz gain, gastronomia balorean jarri nahi du foroak, eta ikasleekin egindako tailer parte hartzailea urrats bat izan zen bide horretan. Gehiago eman behar dira, baina herritarren eskutik egiten bada ez da hain bide luzea izango.

Asteburuko plana

Larunbata Parrillada brasildarra eta kolonbiarra, burduntzi erara. San Pedro kalean. 12:00etan. Florianopolis (Brasil) eta Popayan (Kolonbia) hirietako sukaldarien eskutik, haien herrietako jaki goxoak dastatzeko aukera izango da, Karlos Ibarrondoren burduntzi teknika erabiliz. Igandea Ostrak brasildar erara, txakolinarekin. Arma Plazan. 12:00etan. Hondarribiko Arma Plaza ostraren gunea bilakatuko da igande eguerdian. Florianopolisek Brasilgo ostren %95a ekoizten du, eta ostraren sukaldaritzan aditu den Sergio Andres Galves chefak Hondarribiko Hiruzta txakolinarekin uztartuko ditu moluskuak. Bi ekitaldiak publikoari irekiak izango dira.
Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

ekaina 2025

al.ar.az.og.ol.lr.ig.
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6

Eguraldia

Iturria:tiempo.com
  • Hondarribia
  • Irun

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.