Bixente Muñoz, goizean
Hondarribiko Batzokiak eta Gran Solek parte hartuko dute gaur arratsaldean Itsas Etxea Auditoriumean egingo den Euskadi Saboreala Euskal Herriko VIII. Pintxo Txapelketako finalerdian. Goizean Gipuzkoako kanporaketa egin da eta 25 taberna eta jatetxeren artean zazpi sailkatu dira, herrialdeko txapeldun Terranovarekin batera.
Gran Soleko Bixente eta Mikel Muñoz anaiek bakailaoan eta foie-an oinarritutako pintxoa prestatu dute, “matiz askoko sentsazioz beteriko bidaia bat munduan, gazia, goxua, marinatua, kurruskaria, asiatikoa…”. Amaz gogoratu da Bixente anai zaharrena pintxoa aurkeztu duenean: “gustatzen zait esaten didatenean maitasunarekin egindako sukaldaritza egiten dudala, hori baita nire identitatea, amak eta amonak erakutsi didatena eta sukaldaritzako maisuengatik ikasi dudana”.
Iñaki Gezalak partaidetza bikoitza izan du goizean. Batetik bere pintxoa prestatu du, Hondarribiko Baztokiaren izenean, eta bestetik Errenteriako Batzokiko Victor Nicolaurena prestatzen lagundu du. Hondarribiko Batzokiak txibia protagonista duen lana aurkeztu du lehiaketara, “txipiroia bere zentzu guztietan, tintan, tipularekin, errea eta egosia, guztia batean”. Muñoztarrek bezala, teknika baino produktua bilatu du Gezalak bere pintxoan: “Produktua da oinarria, agian ez da hain pintxo teknikoa, baina produktua garrantzitsua da eta beste guztia zaintzen dugu, zaporea, aurkezpena…”
Gran Sol eta Batzokia izango dira herriko ordezkariak pintxo txapelketaren finalaren atarian. Arratsaldeko 16:00etatik aurrera lehiatuko dira, Euskal Heriko beste 23 ordezkarirekin batera. Finalerdian lehiatuko diren 25 sukaldarietatik bost Oarso Bidasokoak izango dira, Hondarribiko biak, Gaztelumendi eta Irungo Atsegiña irundarrak eta Gipuzkoako txapelduna, Trintxerpeko Terranova taberna.
Lehiaketa zuzenean ikusteko aukera dago, Itsas Etxeko harmailetatik bertatik, edota
Internetez.