Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Orokorra

Lezoko Ixkulin elkarteak irabazi du gastronomia erakusketa

admin
Bidasoa
2013/04/22
Txerria, La Armoniaren plateraren osagai nagusiaLezora joan da Euskaldarrak-ek antolatzen duen gastronomia erakusketako lehen saria, Ixkulin elkarteak irabazi baitu Mikelazulo saria Brandada pil-pil erako bakailao takoarekin pikillo kremaren gainean izeneko platerarekin. Epaimahaiaren esanetan, erabakia hartzea “zaila” izan da, “elkarteek aurkeztutako kazolen maila kontuan hartuta”.Larunbatean banatu zituzten sariak elkartean bertan egindako afarian. Fernando Ferreras eta Jose Maria Iñiguez Euskaldarrak-eko kideek prestatu zuten, eta postrea bukatu ondoren, sariak banatzeko txanda iritsi zen parte hartu duten Oarsoaldeko 24 elkarteren artean (Errenteria-Oreretako hamasei, Lezoko bi, Pasaiako lau eta Oiartzungo bi). Beheko koadroan daude irabazle guztiak. Bi aste iraun ditu gastronomia erakusketak, eta era guztietako platerak ikusi ahal izan dira, eta batik bat arrainak izan du arrakasta platereko osagai nagusi bezala. Hori ere sarietan islatu da, gehienak arraina erabili baitute, eta zehazki, bakailaoa. Egunero hiru elkartek parte hartu dute, eta eurek egindakoa epaimahai batek probatu du. Bi kide finkoak izan dira, Vicente Saez eta Manu Otegi Euskaldarrak elkarteko Gastronomia Saila ordezkatuz, eta gainontzekoak aldatzen joan dira. Izen handiko sukaldariak ikusi ahal izan dira bi aste horietan: Luis Irizar, Bernardo Beltran, Elena Arzak, Hilario Arbelaitz… Irabazleak
  • 1. Saria (Mikelazulo saria): Lezoko Ixkulin elkartea Brandada pil-pil erako bakailao takoarekin pikillo kremaren gainean platerarekin. Sukaldariak Joaquin Arzadun eta Iñaki Lujanbio izan ziren. Saria Javier Extremez elkarteko presidenteak banatu zuen.
  • 2. Saria: Errenteria-Oreretako Gure Toki elkartea Iberikoan konfitatutako bakailaoa pisto eta jerez olio-ozpinarekin.Sukaldariak Jose Maria Martinez de Madina eta Juanmi Astiz izan ziren.
  • 3. Saria: Pasaiako La Armonia elkartea Txerri mamia, oporto eran melatutako aranarekin eta gari nahiz perretxiko risottoaz lagunduta platerarekin. Sukaldariak Carlos Martin eta Unai Martin izan ziren.
  • 4. Saria: Errenteria-Oreretako Euskaldarrak elkartea Legatza limadun urdai frijituarekin, txakolin kabiarrarekin eta ardo gorria kezko kupulan platerarekin. Sukaldariak Jose Luis Carrera eta Ibai Carrera.
  • Prezio-kalitate harreman oneneko plateraren saria: Errenteria-Oreretako Alkartasuna elkartea Alkartako bakailao kailuak platerarekin. Sukaldariak: Victor Sotomayor eta Iñaki Susperregi.
  • Elkarteko plater tipikoaren saria: Pasaiako Lore Txorta elkartea Club ranero bakailaoa platerarekin. Sukaldariak: Joaquin Agote eta Jokin Agote.
 
Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.