• Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Hondarribia
  • Irun
  • Albistea
  • Editoriala
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainhoa Mariezkurrena Etxabe
  • Aitor Odriozola Zubillaga
  • Aitziber Zapirain
  • Aizpea Amas
  • Aizpea Amas Agirre
  • Alaine Aranburu Etxegoien
  • Ane Mendizabal Sarriegi
  • Asier Perez-Karkamo
  • Beñat Agirresarobe
  • Beñat Trigo
  • Ekaitz Zabalza
  • Erik Gartzia
  • Erik Salazar
  • Ikerne Zarate
  • Imanol Saiz
  • Joseba Arratibel Ladron
  • Judas Arrieta
  • June Romatet Ibarguren
  • Leire Perlines
  • Maddi Goikoetxea Juanena
  • Mikel Del Val
  • Mikel Martinez
  • Oarso Bidasoko Hitza
  • Oier Iriarte Arrondo
  • Olaia Gerendiain
  • Rebeka Ruiz
  • Urko Etxebeste
  • Urko Iridoy Alzelai
Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
  • Aisia
  • Ekonomia
  • Euskara
  • Gizartea
  • Hirigintza
  • Ingurumena
  • Jaiak
  • Kirola
  • Kultura
  • Orokorra
  • Politika
  • Udala
  • Hondarribia
  • Irun
  • Albistea
  • Editoriala
  • Eduki babestua
  • Elkarrizketa
  • Erreportajea
  • Iritzia
  • Kronika
  • Ainhoa Mariezkurrena Etxabe
  • Aitor Odriozola Zubillaga
  • Aitziber Zapirain
  • Aizpea Amas
  • Aizpea Amas Agirre
  • Alaine Aranburu Etxegoien
  • Ane Mendizabal Sarriegi
  • Asier Perez-Karkamo
  • Beñat Agirresarobe
  • Beñat Trigo
  • Ekaitz Zabalza
  • Erik Gartzia
  • Erik Salazar
  • Ikerne Zarate
  • Imanol Saiz
  • Joseba Arratibel Ladron
  • Judas Arrieta
  • June Romatet Ibarguren
  • Leire Perlines
  • Maddi Goikoetxea Juanena
  • Mikel Del Val
  • Mikel Martinez
  • Oarso Bidasoko Hitza
  • Oier Iriarte Arrondo
  • Olaia Gerendiain
  • Rebeka Ruiz
  • Urko Etxebeste
  • Urko Iridoy Alzelai
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Hondarribia
      • Irun
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Orokorra

Bost zentzuak piztuta, Euskaldarrak elkartean

admin
Bidasoa
2013/04/12
Jendearen zarata, sukaldean prestatzen den janariaren usaina, dastatzeko produktuen zaporea, lehiaketako plateren kolorea eta horiek ahora eramateko mahai tresna hotzak… Bost zentzuak piztuta eduki behar dira Euskaldarrak elkartearen gastronomia erakusketan. Aste guztian zehar ari dira Errenteria-Oreretako nahiz eskualdeko beste herrietako elkarteak eurek diseinatutako platerak prestatzen, eta atzo ostegunarekin, lehiaketaren ekuatorera iritsi ziren. Behin atea gurutzatuta, jendez lepo ikus zitekeen elkartea. Egunero horrela egon dela zioten elkarteko ordezkariek, eta atzo ere, oilaskoa jan eta Ramon Bilbao ardoa dastatzeko aitzakiarekin hamarnaka herritarrek egin zuten elkartera joateko plana. Sukaldean, platerei azken ukituak ematen ari ziren egun horretako partaideak: Pasaiako Lore Txorta eta La Armonia eta Errenteria-Oreretako Bukagaitz. Su gainean zituzten heltzeei koilararekin azken birak eman, platera eraiki, dotore jarri… Aurrerago ere zerbait entzun zitekeen, eta jendea horrek ateratako zarataren atzetik zebilen. Oilasko frijituaren hotsa zen. Inprobisatutako sukalde batean prestatzen ari ziren Luma Gorrik emandako oilaskoa. Zatiak ondo koloreztatu ondoren platerera bota, eta betetako platerak segituan husten ziren. Hori prestatzen ari zen sukaldaria gastronomia erakusketa aurrera ateratzea ahalbidetu duten alde guztietako ordezkariez inguratuta zegoen, eta tartean, Vicente Saez sukaldari izandakoa eta gastronomia erakusketako epaimahaikide finkoa zegoen. Gainontzeko kideak, egunez egun aldatzen joaten dira, eta ospe handiko sukaldariak izan dituzte eta besteak espero dituzte: Pedro Subijana, Luis Irizar, Hilario Arbelaitz, Martin Berasategi… Atzo beste izen handi bat espero zuten: Elena Arzak Arzak jatetxekoa. Saezek astea “pixka bat pattal” hasi dela adierazi zuen, baina indarra hartzen ari dela. Batik bat partaideak arrainarekin egindako platerak prestatu dituztela jakinarazi zuen, eta horrekin batera, ahatea, azpizuna… Epaimahaiko kidearen arabera, platerak, oro har, tradizionalak izan arren, modu sofistikatuan apaintzen dituzte partaideek marrazki geometrikoak eginez, saltsa bereziak… Probatzeko garaia 20:30ak pasatxo zirenean agertu ziren falta ziren epaimahaiko kideak: Elena Arzak, Javi Penas Zizurkilgo Olentzo jatetxeko sukaldaria eta Oroitz Garcia Redondo, Peio Garcia Amiano gastronomia kritikariaren semea. Mahaiaren bueltan eseri bezain laster hasi ziren platerak jasotzen. Lehena, Club Ranero bakailaoa, Antxoko Lore Txorta elkartekoa, Joaquin eta Jokin Agote aita-semeek prestatutakoa. Segidan, La Armonia barruti bereko elkartearen Txerri mamia, oporto eran melatutako aranarekin eta gari nahiz perretxiko risottoaz lagunduta platera dastatu zuten. Beste aita-seme batzuk prestatu zuten: Carlos Martin eta Unai Martinek. Azkeneko platera, Txerri mihi mozkortua izan zen, Gaztañoko Bukagaitz elkarteko Aitor Arruabarrena eta Jon Briten eskutik. Hiru plater horiek dagoeneko prestatu dituzten eta datorren astean egingo dituzten beste 21ekin lehiatuko dira, eta hilaren 20ean egingo den ekitaldian emango dituzte irabazleen izenak. Lau sari izango dira jokoan: lehenengoa, Mikelazulo saria; bigarrena, Errenteriako Udala saria, hirugarrena, Rosarito fruta denda saria; eta laugarrena, Maria Antonia Zapirain zeramika saria. Era berean, beste bi sari banatuko dituzte, kalitate-prezio harreman onena duenarena eta elkartearen platerik berezienarena.
Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

ekaina 2025

al.ar.az.og.ol.lr.ig.
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6

Eguraldia

Iturria:tiempo.com
  • Hondarribia
  • Irun

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea, 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.