
'La cultura de la dieta: el negocio millonario de la insatisfacción corporal ' izeneko hitzaldia eskainiko du Gabriela Uriarte nutrizionistak.

Larunbatean Nafarroako Erriberako ekoizleen produktuak probatzeko aukera izango da, Urdanibia plazan, 09:00etatik 14:00etara.

Osasuntsu jaten ari gara? Edo, ohikoa baino gehiago edo okerrago ari gara jaten? Hegoi Martin dietista eta nutrizionista hondarribiarrak aholku batzuk eman ditu berrogeialdian osasuntsu mantentzeko.

Negu Karlsson irundarrak argitaratu berri duen ‘Kg’ liburuarekin azken hogei urtean izan duen elikadura desoreka ezagutarazi du, bizi izan dituen esperientzia gordinak bilduz eta kontatuz.

Bidasoko ekoizleen artean banaketa sistema berri bat sortzeko bidean dira BDS Koop eraldaketa fabrikako zenbait eragile. Tokiko produktuei irteera berritzailea eman nahi diete.

Bideragarritasun integraleko prozeduretarako tresna praktikoa da

Elikadura eta sukaldaritza tailerra antolatu dute Plaiaundi LHIIn, 'ONkologia 360º' proiektuaren baitan. Minbizia duten paziente, haien senide, eta dietetikako ikasleek parte hartu dute.

Irungo Udaleko Kontsumo arloak antolatutako hitzaldian 50 urtetik gorakoentzako elikadura osasungarria aipatuko dute Kontsumobideko teknikariek.

Lehen sektorearen errealitatea, zentro handietako elikadura, etorkizunari begira dituzten erronkak... Gai ugari ukitu dituzte KM 0 egitasmoaren sortzaile Dornaku Lantz eta Iker Eizagirrek.

Azaroaren 8an egingo dute Kabigorrin tailerra. Garazi Lizarraga dietista eta nutrizionistak emango dizkie argibideak parte hartzaileei. Plazak mugatuak dira.

Bidasoaldeko Bidazi elkarteak erronka bota du. Produktu freskoak eskaintzeko hozkailuak behar dituzte dendan, eta horretarako diru bilketa kanpaina bat martxan jarri dute Interneten.

Helburua 7.000 euro lortzea da bi hozkailu erosteko, baina, gutxienez, bat erosteko adina lortu nahi dute.

Alazne Agirrezabalaga dietista-nutrizionistak hainbat aholku eman ditu, lasterketa bukatu ondoren zer jan eta edateko.